Thursday, 22 November 2012

TIPS SEO MENJADI !


Assalamualaikum ..

wahh ! tak pernah pernah dalam 1 hari aku buat banyak entri . tup-tup da 3 entri . eh bangga . haha lepas tu tajuk nk bajet macam otai je . :P

bukan apa , just nak tunjuk kat korang yang tips SEO ( search engine optimization ) aku menjadi , berkat kerajinan semangat waja aku mentelaah pakcik google pasal tips-tips SEO ni dan hasil daripada blog blogger-blogger otai SEO yang aku geledah senyap-senyap di seantero malaysia ini . err..da macam hacker pulak . haha

nampak tak arrow mencanak naik tu ? itu semua gara-gara entri pasal diana danielle mengandung ! masa tu entri aku berada di page pertama di google search dan barisan kedua selepas beautifulnara.com dengan keyword " diana danielle mengandung " ! patut la trafik mencanak-canak , naik gabra pulak aku . haha

tapi hari ni bila aku search keyword " diana danielle mengandung " entri aku tu dah jatuh bawah sikit dekat page kedua , barisan pertama ! biasa la , dekat page depan-depan semua domain .com , aku ni je haa blogspot.com . persaingan yg sengit . hiks tapi takpe la , asalkan entri aku tu tak tersorok kat belakang-belakang kan :)


senang-senang je dapat trafik free kan , tak rugi belajar tips SEO ni :)

sekian .. 

48 orang pot-pet !:

miszfazierra said...

congrats!

hafiz hafizol said...

fuyoo.. pasni boleh la kongsi2 tips tu yer .. hehe =)

Sa Michaisi said...

Perhhhh! Taniah beb, hehe

Omar said...

Tahniah, terjumpa blog ni pun menggunakan keyword tu. Hehe.

Btw, memang betul kalau nak ranking first dalam Google, kena selalu update artikel yang terkini atau hangat. So org kerap search.

Shiyda Aqma said...

@miszfazierra thanks dear :)

Shiyda Aqma said...

@hafiz hafizol hehe , In Sha Allah .. dekat google pn da byk tips2 mcm ni :)

Shiyda Aqma said...

@Sa Michaisi hehe , da mcm menang award pulak . haha :P

Shiyda Aqma said...

@Omar ouh yeke ?? panjang umur .. haha

urm btol2 , ni mst otai kan . huu

leakedknowledge said...

err err ni hanya hasilnya...tip2 nya di mana? mohon share. ak pon nk juga mencacak mcm ko...hehe

Shiyda Aqma said...

@leakedknowledge hehe , In Sha Allah .. aku ni pun bukan pandai sgt , sikit2 boleh la . :)

Fendy said...

wow...dah pandai main SEO...bg tips

Detective Fiqa said...

untunglahhh :P. hehehehe thniah yee

Syaifuddin Alias said...

haa..bagus3..berkat usaha pasti akan buahkan hasil :]

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wow, kiranya .com and blogspot pun ada ambik kira juga erk.

aiNa yaZiD said...

waaaahh, mantap~!! heheh. Bdw, congrate dear... =) Usaha tangga kejayaan. Eh! ^^

boni kacak said...

terbaik...lepas ni bolehlah saya menuntut dengan awak pulak kan??hehehe

zila manaf said...

waaahh cayok!!

Sa Michaisi said...

Eh eh congrats, mencacak tu . Hehe , wa punya tak sampai 600 lagi sehari .. baru merangkak 400 gitu . Haiyaaak penat

Dianaa said...

wow! tinggi betul trafik! tak pernah cecah 300 UV sehari

ct kektus said...

wah. memang tinggi trafik.

cepat kan diana mengandung. rezeki dia. :)

hnahdy said...

waah. dh pandai hana ja yang xpandai2. hana xpandai nak buat tajuk gempak2.lagipun hana xbuat entry melibatkan artis. Kalau ada entry artis mensti naik..

cayok2 hana sokong

-meeSUPERGIRL- said...

nampak tak kat situ keseronokan berblogging? Hehe.

cweet pinky said...

err , tahniah , nak jugak tapi CP nih pemalas , tak trget ape2 pown lagik , hehehe , mybe sebab ade benda laen nak fokus :P

Mia Liana said...

tahniahhhhh... ;)

Mrs Velentine said...

tahniah2///hehe

Shiyda Aqma said...

@Fendy tak pandai sgt pn ni fendy . huu ok , in syaa Allah :)

Shiyda Aqma said...

@Detective Fiqa untung la jugak . haha thanks :)

Shiyda Aqma said...

@Syaifuddin Alias hehe , thanks awak :)

Shiyda Aqma said...

@Leeza dayasari [santai leeza] err . tak tau la , shiyda main hentam je tu . haha

Shiyda Aqma said...

@aiNa yaZiD eh ? mcm cikgu2 plak :P thanks ! :)

Shiyda Aqma said...

@boni kacak haha , tak leh lawan sifu boni lagi ni :P

Shiyda Aqma said...

@zila manaf hwaiting ! :P

Shiyda Aqma said...

@Sa Michaisi hehe , sama la , penat tau carik trafik ni . haha :P

Shiyda Aqma said...

@Dianaa nnt cecah la tu , usaha sikit lagi :)

Shiyda Aqma said...

@ct kektus a'ah , tu sebab entri panas tu . :)

Shiyda Aqma said...

@hnahdy hehe , shiyda pn tak suka buat pasal artis , skali skala je :) thanks dear ! :)

Shiyda Aqma said...

@-meeSUPERGIRL- haha , nampak ! ^^

Shiyda Aqma said...

@cweet pinky hehe , takpe fokus dulu bnda yg lebih pnting ok ? ^^

Shiyda Aqma said...

@Mia Liana thanks kak :)

Shiyda Aqma said...

@Mrs Velentine thanks kak ! ^^

miz ruha said...

wah!! tahniah....
bermain dengan seo sekarang... bolehlah bagi tips nanti... :)

aswadz said...

tahniah sbb seo menjadi.

kura said...

main tipu.. padan la trafic menjulang julang. hahaha

shedameor said...

wahh, kena belajar jugak ni ! hihihi

caliph shuriken said...

congratz utk seo yg menjadi tu ^^

klau kena caranya mmg best layan seo ni...

Mat Jo said...

dah leh pngil otai seo la nie

Jeff Lee said...

Baguslah tu. tahniah.

Anastasyea Aida said...

Tahniah , memang terbaik ! Usaha lagi ok ! :D

www.anastasyea.com

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)