Friday, 18 January 2013

PERKHIDMATAN SKYNET YANG BANYAK HAL





Assalamualaikum ..


aku rasa macam nak jadi incredible hulk hari ni ! rasa nak tumbuk je sapa yang ada dekat depan muka aku sekarang ni . haaaa ok ceritanya begini , dalam sabtu lepas aku ada shopping online . Dalam hari isnin camtu , seller pun dah pos parcel aku , siap bagi tracking number untuk check status items kan . tapi dia guna perkhidmatan SKYNET ! aku tak familiar sangat dengan skynet , selalu guna pos laju je , diyakini suci dan selamat :)

aku pun check la status barang aku tu sama ada dah sampai ke belum , tengok-tengok tracking number not exist . heyy ! biar betul .. banyak kali jugak la aku try check tracking number , tapi tak boleh jugak last-last aku tanya seller kot-kot dia salah bagi tracking number ke , seller pun pergi call skynet kenapa tracking number tak ada dalam system , rupanya dia lambat key in dalam system . ok takpa aku sabar .. 


pagi tu aku try lagi check , ok lega sebab dia tulis " OUT FOR DELIVERY" . mungkin petang boleh sampai barang , tapi aku tunggu-tunggu tak sampai , aku sabar lagi .. esok pulak aku tunggu dengan harapan comfirm hari ni akan sampai , sampai ke petang takda jugak batang hidung skynet ngokngek tu . hahaha takpa , aku sabar ..

esok pagi pulak aku tunggu lagi , kali ni aku tak boleh sabar dah , aku call terus skynet bila barang aku boleh sampai , sebab brg aku tu dah sampai dekat ofis diorang dah dua hari lepas , agak-agak la weyhh . lepas tu boleh dia jawab camni :


SKYNET : " itu alamat rumah ke ofis eh ? "
AKU : " rumah la "
SKYNET :" semalam kitorang dah hantar barang tapi tak jumpa rumah , tak tau rumah dekat mana "
AKU : " habis tu kenapa tak call ?? "
SKYNET : " ouhh ! yang no 017 ni eh ? "
AKU : " @#^&$#!%* "
" bila nak hantar ni ? "
SKYNET : " yela ! hari ni kami hantar laa ! " dengan nada kurang ajar 

heyyy , dah terang terang nombor telefon aku ada kat situ , apa la yang kelembapan sangat tak call , tak reti tengok nombor kot . dah la layan customer macam apa . cuba la sopan sikit .. awak tu perempuan . 

darah aku tengah mendidih ni , malas nak taip lagi , kang keyboard ni pulak aku gigit .. arghhh  bye 


POS LAJU TETAP DI HATI 

29 orang pot-pet !:

Paly said...

kdg2 mmg cam tu..pos laju jer bes, stakat ni tak penah lg buat hal..

Shiyda Aqma said...

@Paly betol , pos laju kejap je sampai , skynet ni pemalas sikit . huu

hafiz hafizol said...

wow... garangnye makcik!!! haha

Shiyda Aqma said...

@hafiz hafizol haha , geram ni , geram nii . :P

Cik Pensil said...

ehh . ye ke ? baru je balik dari skynet , harap2 tal ada apa masalah dengan penghantaran tu :3

first time guna .. adeh ..

^^eKaTiKaH^^ said...

kite tak pernah gune skynet nie.. biase pos laju.. huuh, tak beradab betul org tu ckp mcm tu

shu said...

btul2..dh dorg slh nk mrah kt plak..

sabella mohamad said...

bella pun pernah kena macam tu kak ! rasa macam nak tangankan je . tapi cakap dalam telefon so tangankan sorang diri ajela . haha

sa mic said...

aih sabar awok,hikhik ...aii pun tak berapa gemar dengan skynet, cara diorang melayan pun agak kasar,sombong,semuanya cukup perisalah,ee benci ! Pernah mencuba sekali dulu , memang menyesal tak habis .>,<

Ayie Abas said...

salam shiyda :)

membeli secara online memang mcm tu laa antara risiko nya...sabo jer la.

p/s : ayie tag shiyda join satu GA :)

Niena Reen said...

marah betul kak shiyda! tapi mmg, marah tetap marah. ;)

Misz Fazie said...

eshh biadapnya! pos laju jugak yg terbaik.

miz ruha said...

tak pernah guna perkhidmatan skynet samada terima barang or nak deliver barang...
selalu pos laju aje... hari pos, esok dah sampai... siap call tanya kalau tak tahu kat mana rumah.. memang terbaik!!

ANISRAHIM said...

hahaha lawak aje dia. x sayang customer agaknye. bakor kang!

Pykaa Pdott said...

sabar2 jgn digigit keyboard tuh . sabar oke . hee

Detective Fiqa said...

Ayoooo dh marah dh. hahaha sabar sbaar

zila manaf said...

waduh kot gawat gini hehe sabar ya wahai org2 beriman hehe :0

Nurul Aini said...

Saya pun tak pernah guna skynet.. Teruklah customer service dia. Langsung tak pentingkan pelanggan. Apa dah..kesian akak. padan muka, biar tak laku. hahaha.

Syaifuddin Alias said...

pos laju kan ada :)

sha (chirp chirp) said...

kihkih. sabo yeee :)

h-ana zinnirah said...

Huk huk huk..saya blogwalking sbb baru terkena dgn skynet. Dah 3 hari tggu neh. Jd sy fkir mgkin sy je yg terkena mcm tu sbb biasa guna poslaju, tak pernah missed masanya. Bila dah googling, ramai plak komen pasal skynet yg selalu tergantung kat langit tu..xnak guna skynet dah! Tanx share story. Apapun, lawat blog saya. Ada busana muslimah bergaya, murah dan yg penting beryariat! http://hzinnirah.blogspot.com/?m=1

Anonymous said...

salam betul sis nie pon saya tnggu parcel saya dr 23/10,smalam saya call ngan pniaga tu kata yer pos pkai skynet dah masuk ini 2kali cnggini ,alasan datang gumah owang tkder?bila gi sana amik muka mcam celaka jer ,bkan kita guna duit dia pon sabau jer lh

Anonymous said...

skynet mmg ntah ap2..parcel sy spatutnya dkat shah alam tp dy tulis dkat melaka masa check dkat tracking site tu..call sorang pun x angkat,,panas hati btol

SyUTiNiE said...

huhuhu... skung tini pon kena gak.. pehhhh pedihhhh jekan,, barang dah salah hantar, kata nak call balik.. tapi tak call jugak.. duit dah lebur dekat beratus...

Anonymous said...

Seriously..skynet nie mmg menguji kesabaran n keimanan..ari 2 sy terkenaa dh..rmh sy dkt kg,dlm 500 meter dpd jln raya besar..ada ke patot die mls nk msuk kln ke rmh sy.. n suruh sy dtg dkt die amek sndiri..ade ke patot..slmt bilan puasa time..tdk dh lmesy tarik telinga die..huhu

Neezhom said...

Sama macam yang saya alami beberapa hari ni dan sampai skrg tak sampai2 lagi, td call ofis dia x angkat2, esok pulak la cuba insya Allah .......

Kepada pihak Skynet di Kuala Terengganu ni, harap lebih ikhlas dan amanah buat kerja

Farhan Dhurrani said...

hello sis. nak tanya. sy pun alami masalah yang sama. tracking number does not exist. bila kita check, dia tulis out of delivery maksudnya barang kita tu dah sampai pejabat diaorang ataupun dia dah start nak gerak pos barang?

Nurfarhanah Abdullah said...

Skynet sgt teruk service mereka.. Selalunye yg buat masalah adalah drive mereka.. Penipu besar, ckp ada cal tapi memang tak ada cal pun.btl2 skynet punya driver penipu.

suhaimi sam said...

Aku bnyak kali guna skynet bila beli brg online...setakat ni ok je ontime smpai brg..cuma ada sekali delay 2 hari..alamat rumah aku boleh tahan pendalaman..branch dia kt pekan nk ke rumah aku around 100km..overal aku puas hati dgn service skynet..bg yg terkena dgn bad service skynet bnyak2 sabar..hopefully pekerja skynet ni istiqamah la..hehe

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)