Wednesday, 26 December 2012

TIPS MEMILIH KASUT FLAT UNTUK WANITA BEKERJAYA



  • Belilah kasut pada waktu siang atau petang. Ini adalah bagi mendapatkan kasut dengan ukuran yang tepat dan selesa ketika dipakai. Selain itu, pada waktu siang atau petang, kaki mengembang kepada saiz kaki yang sebenar.

  • Berdiri dengan tegak, dan pastikan kasut yang dipilih itu selesa. Buat ujian dengan cuba berjalan-jalan di dalam kedai bagi memastikan kasut tersebut sesuai dengan kaki.

  • Pilih kasut dengan corak dan warna yang sesuai dengan kaki anda supaya ia nampak menarik apabila digayakan.

  • Seeloknya pilih kasut yang mempunyai bukaan yang agak lebar untuk memberikan keselesaan kepada kaki supaya tidak terlalu ketat dan tidak menyakitkan kaki.




34 orang pot-pet !:

miss fluffy said...

nice sharing~ kasut flat lebih selesa..:)

zila manaf said...

oh oh take noted done!

Misz Fazie said...

fazie suka pakai kasut flat nampak comel dan simple jek. kalau pakai kasut high heels sakit kaki. btw nice tips :)

shu said...

YES dh nk abis..jom bli kasut..

umi said...

wah~ tips yg berguna :-)

dEdEQ dE wIshEs said...

TIPS YG MENARIK .. CNTIK KASUT KAT PIC TU .. HEHE

Detective Fiqa said...

kasut? df tak byk pakai kasut pon. so jrg shopping2 tapi nnti kite follow tips ni haha

fatin amalina husna said...

teringin nak ada kasut bertutup bila ke kelas..tp ada masalah sikit dgn kaki ni..huhu..

miz ruha said...

kak suka pakai kasut flat...
nice info... ^_^

SM said...

kasut flat yang paling santai sekali . Hehe nak jalan ke mana pun mesti kasut flat yang utama . Plus ringan pula tu,kihkih

boni kacak said...

kalau pakai high heel sakit kaki kan?? saya pun tak suka sangat kasut tumit tinggi ni

FarHANa aZwA said...

nice info..cute kst..nak satu keke

Leeza dayasari [santai leeza] said...

terima kasih....

Syaifuddin Alias said...

selipar jepun lagi sesuai dgn saya :D

Ayie Abas said...

org pompuan klu pak we yg beli kan kasut tentu tambah syg kan shiyda? hehe

ELeEa said...

nice sharing =)

Shiyda Aqma said...

@miss fluffy a'ah selesa kan :)

Shiyda Aqma said...

@zila manaf yeahhh !

Shiyda Aqma said...

@Misz Fazie a'ah , lgpn tak elok pkai high heels . hehe

Shiyda Aqma said...

@shu ok , shu belanja ! kahkah

Shiyda Aqma said...

@umi yesss :)

Shiyda Aqma said...

@dEdEQ dE wIshEs a'ah , amik la . haha

Shiyda Aqma said...

@Detective Fiqa haha , nt tu bile ? :P

Shiyda Aqma said...

@fatin amalina husna we're same , ada msalah sikit ngn kaki . :(

Shiyda Aqma said...

@miz ruha a'ah , nmpk cute kan :P

Shiyda Aqma said...

@SM tau takpe kan . hihi

Shiyda Aqma said...

@boni kacak erkk , boni pkai high heels ke ? kikiki :P

Shiyda Aqma said...

@FarHANa aZwA ambik la semua ! haha

Shiyda Aqma said...

@Leeza dayasari [santai leeza] wlcme :)

Shiyda Aqma said...

@Syaifuddin Alias nmpk cool kan . hehe

Shiyda Aqma said...

@Ayie Abas haha , of course la ayie . kehkeh :P

Shiyda Aqma said...

@ELeEa thanks :)

Jun said...

Assalamualaikummm...selamat menyambut tahun baru 2013...

Jun said...

Assalamualaikummm...selamat menyambut tahun baru 2013...

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)