Thursday, 27 December 2012

8 BARANG WAJIB DALAM BEG TANGAN !




1. Bedak asas
Bedak asas sangat diperlukan demi mengatasi masalah kulit berminyak . So , kalau dekat tengah-tengah panas tu jangan risau , tempek je bedak asas kat muka , alaa .. macam tak biasa buat kan ? 

2. Gincu dan Pelembap Bibir
Gincu dan pelembap bibir amatlah penting untuk mengelakan bibir korang dari kelihatan pucat dan lesu. Ada yang gincu tak tahan lama , baru berapa minit je dah hilang kesan gincu , tak syok ! Pelembap bibir jugak yang best :)

3. Pemerah pipi
Ini aku rasa takda la penting sangat , tapi kalau siapa-siapa yang nak sentiasa nampak comel ala-ala barbie doll tu kan boleh la sumbat pemerah pipi ni dalam beg korang . 



4. Sikat

Wajib dibawa demi mengelakkan rambut anda dari kelihatan berserabut dan selekeh. 

5. Celak mata
Celak mata ? Penting ke nak bawak ? a'ah makcik , kira penting la jugak . Manalah tahu kan , tiba-tiba je kawan makcik ajak pergi majlis makan malam atau mana-mana majlis rasmi. Kan senang nak conteng-conteng kat mata tu . :P

6. Pin
Bayangkan tiba-tiba baju korang terkoyak ! Yes , pin adalah pnyelamat . Tak rugi pun bawak pin , bukan berat pun . 

7. Getah rambut & klip rambut
Bagi yang 'free hair' , disebabkan cuaca kat Malaysia ni tak menentu , getah rambut/klip rambut memang sangat diperlukan . Jangan biarkan rambut korang mengilai-ngilai macam pontianak . Seksa , dah la panas .

8. Penanggal solekan
Haa .. Penanggal solekan ni memang sangat diperlukan ! lebih-lebih lagi masa kita nak bersolat di kala kita sedang bersuka-ria di shopping mall . Well ~ solat tu pun wajib jugak . hihi


Adakah 8 barang ini ada dalam beg tangan korang ? Share sikit ! ^^

23 orang pot-pet !:

Syaifuddin Alias said...

hihi ..saya nak try laa ni semua :P

SM said...

Paling utama ialah penanggal solekan dan bedak asas lah yang wajib ada. Hihi bukannya apa nanti make up tercomot ke apa kan ,baik buang terus. hehe ..nanti make up lain

Shawn Razaleigh said...

dalam handbag itew pun sama. hiks. ahaha

diana said...

semua alat mekap..heheh..
dalam beg tangan akak wajib ada jarum dan benang.hehe...

fatin amalina husna said...

haha..bnyak jugak tu..

handbeg husna cuma ada hp, bedak asas, lipbalm, purse, n sapu tgn..=)

miz ruha said...

no 1 dan 6 aje yang tersenarai...
kak tak bawa beg tangan... kak bawa tote bag sebab boleh isi botol air... ^_^

Misz Fazie said...

yeahh same ape dalam beg kecuali pemerah pipi tu. hehee

shu said...

kalo alat makeup dlm beg sy ada bedak pixy, gel mascara, lip balm, eyeliner..simple sj..hehe..

namaku semah. said...

aku beg tangan pon takdek huwaaaaa. sape nak belikannn?

Hans said...

nasib ku tak perlu beg tangan
hehehehe

Shiyda Aqma said...

@Syaifuddin Alias haha , try la klau nk jd gegirlll :P

Shiyda Aqma said...

@SM betul tu ! :P

Shiyda Aqma said...

@Shawn Razaleigh haha , serius ? kikiki :P

Shiyda Aqma said...

@diana jarum benang ? watpe kak ? hehe

Shiyda Aqma said...

@fatin amalina husna eh same la , tak suka bwk byk2 ni , hehe

Shiyda Aqma said...

@miz ruha ouhh , comelnye bwk tote bag ! :P

Shiyda Aqma said...

@Misz Fazie pemerah pipi tak penting pun kan . huhu

Shiyda Aqma said...

@shu yeahh , simple ! bedak pixy ? sama la kiter :P

Shiyda Aqma said...

@namaku semah. laaa , beg plastik ada ? bwk je . kehkeh :P

Pykaa Pdott said...

pyka pula jnis suka bawak bedak miyami , maskara , dengan celak mata je . simple je . hee

TechKini.com said...

Banyaknya benda nak kena ingat. Nasib baik sy lelaki, bawak wallet, handphone & kunci je. Hehe!

-> ❤ TechKini.com

Ayie Abas said...

ketinggalan betul ayie...baru tau ada penanggal solekan...ingatkn boleh terus lap dgn air jer..

cweet pinky said...

kalaw CP , bedak , eyeliner , lipstick , em , tisu tuh kadang2 , make up remover ? kejap ade , kejap takde jer , hehehe ~

reply dari entry CP :

tuhla , tak kena tempat nak hukum orang tuh , hem ~ takut ade kesan negatif je , mane la taw , kalaw psikologi perempuan tuh tak kuat kan , dye buat benda yang tak baek lepas tuh , yelarr , dah alang2 orang memang pandang dye tak baek kan ?? hem , macam2 ~

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)