Saturday, 8 December 2012

OH TEMUDUGA !

* saja kecikkan . haha *

Assalamualaikum ..

Hari ni bukak-bukak email inbox je terus terkejut lepas tu tergelak . haha aku terpilih untuk temuduga Pembantu Akauntan Gred W17 ! sebenarnya aku saja-saja je apply hilangkan bosan , takda target apa-apa pun . last-last dapat , haa amik kau . cuak terus ! haha 

so , temuduga itu akan diadakan pada 14/12 ni . Dalam ramai-ramai , 27 orang je yang terpilih pergi temuduga . kira aku ni bertuah la kot . urm mungkin .. tapi temuduga je pun , belum tentu dapat kan . lagi lagi kerja government pulak , haishh payahnya ..  dan yang membuatkan aku bertambah cuak , tempat temuduga aku adalah di bilik pertama dan aku adalah calon yang ke-4 yang akan dipanggil ! serius aku nervous . itulah kelemahan aku . ada tips tak hilangkan darah gemuruh ni ?? 


kawan-kawan , mohon doakan aku yer , sayangg korang :)

36 orang pot-pet !:

ELeEa said...

Wahhh...tahniah...do your best...ssh tau nk dapat keje gomen nih...=)

Shiyda Aqma said...

@ELeEa hehe , tq :) tapi mcm payah je nk lulus temuduga tu .. :(

hafiz hafizol said...

Gudluck Ok... Cepat google tips temuduga...



Hehehe

afifudinsohaini said...

gudluck ye..watlek je masa temuduga tu..haaha

cik nana said...

konfiden okay ! even tak tau or tak sure jawapan yg penting konfiden ! prepare jugak pengetahuan am. intbiu gomen ni selalu soalan kenegaraan..

Shiyda Aqma said...

@hafiz hafizol haha , macam tau-tau je tngah meng'google' eh ? hehe

Shiyda Aqma said...

@afifudinsohaini wat lek ? hahaha adoii , dah la shiyda jenis menggelabah . haha

Shiyda Aqma said...

@cik nana hehe , okayy , thanks cik nana ! ^_^

Misz Fazie said...

all the best sis! :)

Niena Reen said...

good luck sis! doa doa. ;)

luqman zakaria said...

rezekilah tuh kan..semoga berjaya k..tarik nafas dalam2..pastuh hembussssss...hehe.. :)

cweet pinky said...

CP nih pown kuat neves , tak pandai nak kawal ...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

elok2 lah erk ... awk jawab dgn YAKIN ... ingat dgn YAKIN...

Fendy said...

segulung tahniah...dan semoga berjaya...

shasha yacob said...

hamboiii, kira bertuah lah nooo. rezeki jgn di tolak hihi

encik cool said...

semoga berjaya..

Mat Jo said...

nampaknya, tuan blog hampir memasuki dunia pekerjaan, gaji pertama, jangan lupa mat jo, ahaks

Liyaa Mf said...

Congrats! Semuga berjaya dapatkan position tu. Bertambah lah bertuahnya nanti. Tips? Err ada ke org intebiu tak neves? Hehehe. Yg penting malam tu buat solat hajat, & then wat la preparation apa yang patut. Dah tu sebelum kuwa gi intebiu tu selawat r bebanyak kut. Erk? Tips macam cliche je. Hahaha!

PORUMAN said...

mesti dpt punya... 100% aku yakin awk leh dpt..

miz ruha said...

gud luck shiyda... :)

miz ruha said...

gud luck shiyda... :)

Pemikir said...

Apa pun semoga berjaya

c-tea' Izzatul said...

senoga berjaya . amiin~~
jom komen entri ct :)

zila manaf said...

wahhh tahniahhhh kita apply lain la plak... sedihnya xdpt takpelahh

Cik Yaya said...

tahniah..walaupon cuma temuduga tapi bukn sneang nak dapat..jadi peluang yang ada ni gunakan sebaik mungkin..yaya xtaw nk bg tips apa kalau pegi temuduga untuk kerja kerajaan..tapi kalau takat swasta tu bnykla..haha..yang penting selawat bnyk2 sbelum masuk bilik tu nanti, tarik,hmbus nfas bg ilangkan nerves tuu...pkir yang elok2 je..jgn pikir ngtve..dan bg tnggapan yg baik kat penemuduga tu nnti dan cuba sebaik mungkin..ye,dapat atau tak tu,belakang cerita..yg penting kita da cuba =)

Cik Yaya said...

gud luck tau! ^_^

puteri kasih said...

good luck dear...do your best tau :)

hananhadila said...

tahniahhh ! hahaha :D kalo nak hilangkan gemuruh selawat banyak banyak k , in sha Allah boleh buat ;)

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] said...

tahniahhhh...shekechik pon darah gemuruh gk...tataw nak hlg cmne...

btw,Good Luck..ingat ALLAH =)

Syaifuddin Alias said...

sabow je...haha..rilek ..dan cakap macam biasa .. keh3.. good luck

sha (chirp chirp) said...

all the best yong! :D

Mrs Velentine said...

good luck

sa mic said...

ewaaah, hehe . Macam mana ,dapat tak? Kihkih

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, good luck awak ;)

caliph shuriken said...

congratz, x ramai dapat pluang cmni.. gud luck.. smoga berjaya ^^

Penolong Akauntan said...

Saya jadikan post ini sebagai rujukan buat calon-calon SPA tahun 2014. Terima kasih atas kesudian saudari berkongsi maklumat ini :)

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)