Friday, 2 November 2012

KENAPA MESTI MILO NI ??





Assalamualaikum.. 

kenapa mesti ketagih milo ? kenapa minum milo mesti jadi ketagih ? haha even sekarang ni pun aku still sedang meneguk secawan milo untuk yang ketiga kali dalam sehari ! wahh rasa tak puas kalau minum milo sehari sekali , rasa macam tak ROCK ! ngehehe 

kenapa masa kecik aku suka dok ratah-ratah milo ? sampai licin dalam cawan tu aku jilat , senang kerja mak aku , tak payah basuh cawan , anak dia penjilat cawan yang tegar . haha 

apa la kandungan dalam milo tu yang membuatkan sesiapa yang meminumnya  jadi ketagih ? dari dulu sampai sekarang mak aku bising kenapa milo kat umah cepat habis . baru seminggu beli , dah licin . jangan salahkan anak mak yer , salahkan M.I.L.O ! haha 

kalau lepak dekat kedai mamak , haruslah order yang ini !

 milo ais tabur ! kalau boleh nak suruh mamak tu letak spare part milo dalam mangkuk sikit , sebab macam tak cukup je . haha tapi apakan daya , aku ni kan pemalu meoww meoww :P

nak tengok tak tin milo dulu-dulu ? jom2 

            

macam-macam fesyen kan milo ni :) so , korang ada ketagih milo macam aku tak ? ataupun ketagih air lain ke . nescafe ? kopi ? air hujan ke ?? heheee 


# pic kredit : google

36 orang pot-pet !:

Fendy said...

sedap wooo MILO...ketagih..

shu said...

sy memang xminum..kalo trdesak sgt minum jgk tp akn sembelit 2,3 hari lepas tu..huhu..

♥ Nana BamBam ♥ said...

MILO adalah minuman tonik kegemaran nana...

tanpa milo, siapalah nana..

ecehhh..apekebende nana merepek ni? haha


eh milo dedulu ek? oldskool gile..hehehe

shiyda said...

@Fendy tau takpe . arghhh ! hee :P

shiyda said...

@shu a;ah la , kdg2 ada jugak yg tak tahan minom milo ni ! sakit perot an :)

shiyda said...

@♥ Nana BamBam ♥ hahaha tanpa kita , siapalah MILO ! eh ? haha

a'ah kan :)

azstory said...

"milo pun nak tabur2?" masa order milo ais tabur kat kedai mamak, ternyata dia konfem xtahu milo tabur mcmana..hehe

Leh wat milo nuget kalu ade milo banyak, kepal2kan dia pastu gosok guna seterika..

kura said...

hantu miloooooooooo. haha

Azuan said...

Fuhhh.. milo tabur.. sedap tu....

puteri kasih said...

masa kecik-kecik dulu puteri suka ratah milo...sekarang milo memang jadi minuman wajib setiap hari

shiyda said...

@azstory haha , tau takpe kan , ntah mcm mana dia tabur tu :P eh yeke ? wahh gudd idea . ok nak buat jap . haha

shiyda said...

@kura haha , tak berapa nk hantu sgt la ! :P

shiyda said...

@Azuan mmg sedap mngalahkan tomyam ! haha

shiyda said...

@puteri kasih sama la kita ! tanpa milo , hatiku gundah gulana . hikhik

Asmieza As said...

ni memang suka milo ni :P

yana nana said...

same dgn saya. kalau tak minum milo 2-3 kali sehari mcm tak sah. milo makan dgn roti pun sedap. :P

boni kacak said...

orang cakap kalau minum milo banyak nanti kulit hitam..awk tu putih.jauhkan dari minum milo.hahaha. ni orang cakap. saya iyakan je. sebab saya memang dah hitam dan saya suka minum milo.hahahha :P

Mia Liana said...

milo ais satuuuuu....... selalu order kat kedai makan. yang tabur tu belum pernah lagi... huhuhu

Syaifuddin Alias said...

air milo ada ulat laa..
kan dia buat daripada ulat ..awak tak tahu ? google jela ..

Luqman_H@kim said...

Ntahla, agaknye aku ni mmg ditakdirkan tak suke milo kot.. Kalau minum pun, tumpang2 member sebelah..

Cik Yaya said...

ehh dulu milo nye tin cm tu eaa..??
heehee yaya yg dri kecik minum milo pon xpasan..(ke tin tu keluaran thun 70-an) ngeeee

yaya giler milo gak mcm shiyda! sehari xminum milo xsah! nak2 mak kje Nestle perghh lg la mgancam..minum smpi bulat pewot..haha

caliph shuriken said...

bole geng laa cmni, sy pun suka milo, hikk.. tapi sy paling x serasi dgn nescafe, erkk...

Dalila Samsudin said...

kita ketagih serbuk milo xD ahahah

Lady said...

ye , sye pun ketagih milo gak. btw singgah sini.

jaakechik said...

jaa ketagih neslo..ngn milo tabur gak sekarang ni. siryes yg tu jer gheti order sejak dua menjak ni...mmg sedappp!

.::: Princess MOMOY :::. said...

suka sangat makan dan minum milo.
cuma sekarang dah kurang minuman bercoklat sebab ada kafein. tak mau kulit gelap hehe. pigmentation

shameel Iskandar said...

sy plak ketagih kopi. tanpan kopi dunia tak berseri. hehehe.

-meeSUPERGIRL- said...

milo tabur mmg perghhhhhh !

shedameor said...

wahhh, ni fanatik milo ni. sheda tak bape minat milo. nanti berak keras. hihi

laskar pelangi said...

suka jugak milo.tapi takde la ketagih sangat. so so je. hehehe

:)

Mieya Atiera said...

Milo dari dulu hingga sekarang sentiasa menjadi minuman kecintaan hati.

miz ruha said...

suka juga ratah milo... bila dah besar ni tak berapa suka plak minum air milo...
kalau milo ais boleh lagi minum...
milo panas memang tak boleh sekarang...
prefer minum teh atau nescafe... ^_^

dayteenlea said...

MILO ADALAH MINUMAN LEGEND

kyo_9 said...

macam x pernah try lagi milo tabur tu.. next time kalau ada peluang g kedai mamak, mmg kena try aa nih :)

Anonymous said...

pencipta milo adalah yahudi...betol ke?

Mat Jo said...

sejak kecik lagi dah layan milo nie, ganti susu, ahaks

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)