Saturday, 17 November 2012

IPAD PALSU ! KENA TIPU , RUPA-RUPANYA CERMIN ?!


Assalamualaikum ..

Agak-agaknya , apa korang buat kalau ada seseorang yang tak dikenali a.k.a strangers di stesen minyak offer IPAD dengan harga yang jauh lebih murah dari harga sebenar ?? 

haa , inilah yang berlaku kepada seorang wanita Jalonta Freeman of Arlington, Texas, USA , Amerika Syarikat apabila didatangi seseorang yang tak dikenali berhampiran stesen minyak lebuh raya 360 berhampiran South East Green Oaks Boulevard yang menawarkan sebuah IPAD yang berharga $800 (RM 2,450.00 ) kepada $200 . Dengan harga yang begitu murah dan tanpa berfikir 'cerdik' wanita itu terus menyerahkan wang tunainya . Tidak lama selepas itu , barulah dia memeriksa bahawa IPAD tersebut hanyalah sebuah cermin murah semata-mata yang dibalut cantik dengan logo APPLE di belakangnya ...



TIPAH TERTIPU BANGGGGG ....


33 orang pot-pet !:

Fendy said...

jangan terpedaya....kene bijak

Shiyda Aqma said...

@Fendy btol2 , ni kes kurang bijak la ni ..

Sa Michaisi said...

Ohmyygaadddd. hahaha . Kesiannya . Harap harap malaysia tak ada cegeni

Puteri Bt Ahmad said...

erk! tangkap nanges cenginihhhhh T_T

cweet pinky said...

argh !tragis !

QA's ~ mamapapa said...

aduuhaiii!!!tertipah sudah,uhuhu!!salam kenal n jemput follow akak kembali :)

shedameor said...

Ya Allah, takkan la tak cek betol2. ishh, bengong je. haha

Shiyda Aqma said...

@Sa Michaisi haha , kesian kan :/

Shiyda Aqma said...

@Puteri Bt Ahmad huhu , terlajak perahu tak boleh diundur , :P

Shiyda Aqma said...

@cweet pinky argghh ! tau takpe !

Shiyda Aqma said...

@QA's ~ mamapapa haha , trus jadik tipah .. salam kenal kak , ok , saya datanggg .. :)

Shiyda Aqma said...

@shedameor da bengong nak buat caner ? haha

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

sekarang nie macam2 cara orang nak menipu duit orang... ishishish...
kesian orang tu...

zila manaf said...

sedehh giler nokkkk hati2 la dgn gadget mahal2 ni kan

Syaifuddin Alias said...

jgn tertipu :]

-meeSUPERGIRL- said...

ad dekat msia tak? boleh beli kenakan bday mmber neh hahahahha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ikhtibar nie..... jgn kita tertipu.

Lady said...

Hai , xkan la x tengok betul2 ni :)

Shiyda Aqma said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd a'ah , so berhati-hati la :)

Shiyda Aqma said...

@zila manaf a'ah terutamanya pada yg giler gadget ! huhu

Shiyda Aqma said...

@Syaifuddin Alias alamak , tp dia dah tertipu . haha

Shiyda Aqma said...

@-meeSUPERGIRL- haha , btol la mee ! rasa2 kite ley buat sendiri kot . haha

Shiyda Aqma said...

@Leeza dayasari [santai leeza] yup2 . be alert :)

Syaifuddin Alias said...

hehe ..apalah, len kali rilek je..btw, saya tengok cun laa awak ni, bila kita boleh kawen ni ? hahahaa

Shiyda Aqma said...

@Syaifuddin Alias kawen ? din ni nk kena ni . hahaha

puteri kasih said...

bilah kelemahan pengguna..asal murah je nak beli

caliph shuriken said...

penipu tu msti dapat idea ni lepas tgk ipad versi display kt kaunter kedai kn, huh...

Shiyda Aqma said...

@puteri kasih betol tu puteri ! urmm :)

miz ruha said...

oh! tipah ditipu... jangan mudah terpedaya dengan harganya...

fiqkbe said...

tu la lain kali test dulu. ntah2 kena pukau tu.

Syaifuddin Alias said...

hehhee..alaa gurau2 manja dgn awak je..huahua

hnahdy said...

haaa... jgn cmtu.. xbeli kot hana.org jual2 cmtu

Mat Jo said...

ok la tu, kiranya gadjet apple mahal la, dah cermin logo apple pun usd200, ahaks

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)