Friday, 19 October 2012

SAKIT

Assalammualaikum ..

straight to the point boleh ? tak reti la nak buat mukadimah di awal perenggan ni . haha petang tadi aku pergi klinik veterinar sebab putih sakit . putih itu kucing saya . mula-mula dah plan nak pergi hari rabu tapi bila sampai je , pak guard tu cakap doktor takda . pukul 8pagi-12 tengahari je bukak . masa aku sampai tu da pukul 2 . hurm terpaksa la balik meratap kesedihan , kesian putih ..  lepas tu decide nak pergi hari ni , nasib baik doktor ada , ramai pulak tu ! yeahh ! tersenyum lebar aku .. :))))



SI PUTIH . takut sangat duduk dalam kereta , menjerit-jerit . belum naik kapal terbang lagi tu =_= ! nampak tak dalam telinga putih tu macam merah ? haa yg tu la dia sakit , garu-garu sampai berdarah .

yee , muka owner blog wajib ditempek sekali . muka hepi je , tak nampak langsung muka sedih . haha ceitt ! dalam hati siapa yang tahu T___T


ubat untuk putih , yg kaler merah tu syampu anti bakteria . sebelum ni aku belasah je mandikan putih pakai syampu baby johnson&johnson , doktor marah . muahaha yela , wangi la sikit kan . lembut je segala bulu . huhh ..


putih memalu kucing . taknak pandang kamera , doktor suruh selalu cuci telinga putih , aku selalu jugak cuci telinga si putih ni tapi masalahnya aku takut nak jolok dalam-dalam telinga dia tu , sakit la dia * itu tanggapan aku* tapi tadi doktor tu rilek je cuci telinga putih , jolok dalam-dalam , yang putih pulak syok je pejam-pejam mata dia . bengang pulak aku , kalau aku cuci tak pulak nak dok pejam-pejam mata camtu . apa tak best ke aku jolok ?? 


peace = menandakan hati aku dah aman , putih akan kembali sihat ! :) lagi 3 bulan , pergi klinik veterinar balik , putih ada check-up . kemainnn . . :3


35 orang pot-pet !:

MéuzAngelo™ XXIII said...

nak kuceng sekor boleh? hehe :p [link blog saya]

shiyda said...

@MéuzAngelo™ XXIII ada sekor je pun awakk . mehehe :P

Fendy said...

siap ada ubat lg...huhu

shiyda said...

@Fendy tau takpe ! curlass ! :P

Soul Lee Hin said...

semoga Putih cepat sembuh. ♥

shiyda said...

@Soul Lee Hin thanks ! :)

Badren Awang said...

kena jaga elok2...kucing saya dulu mcm2 sy beli utk elak jangkitan kuman dan kutu..walaupun kita bagi mandi slalu..kutu xkan hilang,ada ubat pembasmi kutu kat kdai haiwan._kucing abad pernah terjun dr tingkat 4 gara2 nk tangkap burung..alhamdulillah selamat...

♥ Nana BamBam ♥ said...

ala..ciannye..hope putih cepat sihat...suka tengok bulu die..huhu

shiyda said...

@Badren Awang tingkap 4 ? ish2 , nasib baik selamat :/ a'ah la abad .. kena jaga teliti kucing ni , nnt nk beli ubat pembasmi kuman kt putih , takot nt berjangkit pulak kt kita kan ..

shiyda said...

@♥ Nana BamBam ♥ amin .. hehe thanks awak :)

Jue Jaynee said...

c putih..putih sungguh

Dunia Wilma said...

Semoga putih cepat sembuh ^_^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wooo... kucing antar klinik

Mat Jo said...

up kan lagi pic putih, muka tuan tanah xpe, ahaks, permintaan penggila kucing,

Lan Bingka said...

tolong korek telinga saya boleh? huhuhu

Nelly Strange said...

cian kucing tu kan ., sakit . biar dia cepat sembuh ^^

fiqkbe said...

comel nyer putih mata biru. semoga cpt sembuh putih ;)

caliph shuriken said...

aisey, syampu baby J&J tu utk awk.. tu bukan utk kucen, hikk...

zila manaf said...

dua2 comei hehe

shiyda said...

@Jue Jaynee sebab tu panggil dia putih . :P

shiyda said...

@Dunia Wilma amin .. thanks wilma :)

shiyda said...

@Leeza dayasari [santai leeza] haha risau sangat tgk telinga berdarah , nak taknak tpaksa g klinik :P

shiyda said...

@Mat Jo amboi2 permintaan ! haha :P

shiyda said...

@Lan Bingka suruh putih korek la ehh ? huu

shiyda said...

@Nelly Strange a'ah , cian dia , tp skang dia da ok sikit :)

shiyda said...

@fiqkbe pakai contact lense ! haha thanks awak :)

shiyda said...

@caliph shuriken alaa , mana la tau , ingatkan sama . haha :P

shiyda said...

@zila manaf eh eh , zila pn comei :P

aiN NaJwa said...

semoge putih cepat sembuh..aminnnn.. =)

puteri kasih said...

dah elok ke telinga putih tu?

sha (chirp chirp) said...

ololo. cian putih~

shu said...

waaaaa..suka kucing!

aizadalias said...

comel kucing macam tuan dia..hehe ;p

beritakpop.com said...

Sungguh kasihan kucing tu.. Dirumah pun awak punya satu.. :D

azstory said...

Die kena serang parasit ke? telinga kucing paling cepat dn mudah dihinggap parasit.. kalau xjaga leh naik kurap pula..

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)