Saturday, 27 October 2012

NUFFNANG KEMBALIKAN STATUS GLITTERATI

Assalammualaikum ..

yeehaa ! Hari ni aku happy sangat sangat sebab status glitterati aku dah dikembalikan ! senyum sampai ke telinga :D  kat dalam entri lepas aku ada meluahkan ketidakpuasan hati aku kat nuffnang kan sebab status glitterati aku ditarik . 


dapat balik status glitterati! :P


dan aku ada hantar tiket nak tahu kenapa status aku ditarik secara tiba-tiba . dua hari kemudian nuffnang pun balas , rupa-rupanya sebab blog aku yang kedua aku set'kan kepada private . blog yg kedua tu aku daftarkan bawah nuffnang juga , so aku ada pasang iklan nuffnang juga kat situ tapi sejak kebelakangan ni blog tu tak aktif sangat sebab aku tak mampu nak handle dua blog . haha last-last aku buat private . 

menurut kata nuffnang , jika blog anda telah didaftarkan bawah nuffnang dan dipasang iklan nuffnang , blog itu wajib di'set'kan kepada PUBLIC , bukan PRIVATE ! kalau tidak status glitterati anda akan ditarik secara automatik . haa ingat tu .

jadi , kalau mahukan kembali status glitterati anda , sila set'kan blog itu kepada PUBLIC semula dan dalam masa 7 hari status gliterrati anda akan dikembalikan . senang kan ? jadi jangan gatal-gatal nak buat PRIVATE . haha

aku ada juga tanya kenapa buffered earning dah tak berapa nak ada kat dalam blog ni macam dulu , dan ini adalah jawapannya : 

tips buffered earning dari nuffnang

akhir kata , terima kasih nuffnang kerana melayan karenah aku , sebab banyak kali aku hantar tiket kat diorang , mesti diorang jemu . tapi alhamdulillah , semua tiket yang aku hantar , tetap dibalas oleh nuffnang secepat mungkin . thank you nuffnang :) 


p/s : oleh kerana blog kedua tidak aktif , aku dah delete blog tu dari berdaftar bawah nuffnang . abis cite . hehe 

29 orang pot-pet !:

Nurul Aini said...

ohh..hehe..terima kasih share..baru tahu ni..hekhek. ^__^

shiyda said...

@Nurul Aini hehe , sharing is caring , sama2 nurul aini :P

cik nana said...

haritu baru lepas hantar tiket ke nuffnang tanya pasal BE, tak lama lepas tu terus dapat BE. hehe

suebee said...

kita pon penah hilang status geli-geli,pasal tempek iklan siAdsv..karang dah buang iklan tuh, dia kasi kita balik geli-geli..SiAdsv tu tak berapa sgt..kucarkacir sistem die

♥ Nana BamBam ♥ said...

ohhh..itu ke sebab nyee...info baik nie :)

shiyda said...

@cik nana wahh yeke ? tahniah ! nuffnang mmg baik hati kan . hee :)

shiyda said...

@suebee ouh yeke ? btw nuffnang still yg terbaik kan ! :P apa2 pn , janji status geli2 dah dpt balik ! haha

shiyda said...

@♥ Nana BamBam ♥ a'ah , sebab tu je sebenarnya , kehkeh :P

-meeSUPERGIRL- said...

istimewanya status glitterati neh .. emua org nakk

shiyda said...

@-meeSUPERGIRL- tau takpe kan , bertuah la si glitterati ni ! haha

caliph shuriken said...

congratz dapat glit balik ^^

owh, tu rupanya punca curenggg, hikk...

shiyda said...

@caliph shuriken thanks bro :) a'ah tu je la puncanyaaa , heee :)

zera eira said...

wahh, untung la dapat earn kan.
zera ta reti la nuffnang. :(

aja boleh?

btw,selamat malam owner blog comel! :D

shiyda said...

@zera eira untung sikit je pun . huu
eh boley aje . slmat mlm comel! :)

mungoo said...

ajar kan mcmmane nak dptkan status glateri boleh?

mungoo said...

ajarkan mcmane nak dptkan status glateri boleh?

shiyda said...

@mungoo insyaallah boleh , nnt shiyda buat entri ok :)

لين Si Pipi Merah said...

baru tahu..syukran share.. :)

shiyda said...

@لين Si Pipi Merah hehe , sama2 :) sharing is loving . :P

said...

hai. thanks for ur info dear.
jom baca rahsia sy jom =)

leakedknowledge said...

ak tak penah skli pon merasa dpt BE..blog picisan la katakan..hehe

tp tp apa yg lam kotak tu, nuff sendiri ker yg hantar email?

oh, bulehh take notes ni.penting2..

shiyda said...

@leakedknowledge takpe2 , usaha lagi , rajin2 hantar tiket kat nuffnang :)
a'ah , nuffnang reply kat email , take note ok :)

azstory said...

owh cenggitu.. memang ada benarnya.. bila kita hari2 update blog kita leh tgk mcm2 iklan bertukar.. kalau seminggu sekali update, itulah iklan yg dok diulang2 kan?

Mat Jo said...

kiranya tuan rumah berstatus bergaji balik la nie, belanja mat jo, ahaks

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...



Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

HooToh TuDia said...

Best betul baca blog orang dapat buffered earning dari nuffnang ni. Blog sendiri entah bila pun xtau.. aduyai..

~ Hootoh Blog.

anakMommy said...

saya baru je join blogging ni..ntah bila la baru nak merasa nuffnuff ni..uhuhu
jemput la ke blog saya

http://anakMommy.blogspot.com

AmalinaLee said...

Susah nak dapat BE sebenarnya ":(

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualikum....

Ziarah sini, baca2 entry...terima kasih atas info nie yer...

mselim3

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)