Monday, 8 October 2012

KETAGIH TENGOK LELAKI BERLARI

Assalammualaikum .

eh , nak tanya ni . apa yang korang buat bila korang bosan ? tido ? kalau aku time bosan-bosan aku suka sangat sangat sangatt tengok lelaki berlari . tiap2 malam . best gegilerr , sehari tak tengok rasa macam keluh resah je . serious ketagih . tah kenapa aku jadi macam ni . walau sesibuk mana pun aku , aku sempat lagi curi masa intai-intai lelaki berlari walaupun sekejap . dasyat sungguh aura mereka .=_=!

korang nak tengok tak ? jom lerrr . jom lerrr ......

-

-

-

-

-

-

-

-

-


tudiaa . tudiaaa .. nahh ! RUNNING MAN a.k.a LELAKI BERLARI ! wahahaha


ok , hari ni aku nak review pasal running man . ada sesiapa kat sini peminat running man tak ? bagi yang tak tahu , running man ni ialah variety show dekat south korea . ada 8 orang retis , tapi sorang da tak join , tinggal 7 , semua popular uollss . setiap episod ada je game show yang diorang buat , hide-seek , spy , macam2 la . yang penting tak membosankan langsung . terbahak-bahak kerongkong korang gelak dari mula sampai abes cite , kadang2 sampai boleh termimpi , macam jadi kat aku . 

maaf , entri ni memang penuh dengan gambar .

YOO JAE SUK 
- MC untuk running man , kira macam host . mula-mula aku layan running man , aku tengok si jae-suk ni macam sesengal ubi je , tapi bila lelama rasa macam " oppa ! nak jadik adik angkat boleyyy ? " dia kelakar giler . suka ! first time jatuh hati kat orang tua-tua macam ni . 


KIM JONG KOOK 
- dia ni pesaing utama jae-suk dalam game show ni . jong-kook suka membebel pok pek pok pek , semua ahli dalam running man takut dengan dia , badan dah lah berketul2 . wuu bayangkan masa game hide-seek depa semua kena nyorok , si jong-kook tukang carik . last-last bila terserempak dengan jong-kook , otomatikk badan jd beku , kaki jadik lumpuhh . kaku di situ . macam nampak hantu . . nak gelak boley ? hahahhaaha

SONG JI HYO
-dia ni sorang je gegirl dalam variety show ni . tapi ji-hyo ni perangai dia macam boboboii sikit , kasar .. tapi cantik :) ji-hyo memang sempoi , selamba je dia muka seposen , takda make-up , rambut serabai dok main variety show ni . muka memanjang je blur , aku rasa macam nak tamparr lelaju sebab comel sangat .

HA DONG HOON ( HA-HA )
- si ha-ha ni rapat dengan jong-kook . tapi perangai ha-ha macam budak tak cukup umur , tengok tu , maen pestol mainan . suka berangan kekonon dia la hero dalam running man . kepala dia gegiler , pantang nampak gegirl cantik ! huehue ha-ha lebih dikenali sebagai haroro . nak tau kenapa ? 

haha + pororo = HARORO . sama kan ?

KANG GARY
- gary dan ji-hyo adalah monday couple ! diorang kenal dalam running man and then terus jadik kapel . sangat sweetttt . sesuka hati dia je lepaskan ji-hyo dari penjara running man semata-mata nak nombor tepon ji-hyo ? last-last team dia kalah . apa la kauu ni gary . stressss !~( trademark gary )

LEE KWANG SOO 
- haa , yang kau dah kenapa kwang soo ? >..< ok , kwang soo ni selalu kena buli ngan depa-depa semua ni . muka dia pun macam redha je . kesian aku tengok budak kwang-soo ni . asek-asek terpinggir , semua taknak team ngan dia sebab kompom kalahh ! harharhar 

JI SUK JIN 
- haa , yang ini pun lebih kurang gwang-soo jugak . tapi takda la sampai kena  buli , cuma macam sekadar di pinggiran je . haihh .. ( tangan di dada , mata ke atas )

fuhh ! kebas tangan dok menaip panjang berjela ni . hah guys ! tunggu apa lagi ? jom lerr tengokk . mesti ketagih ! ^^ 

aku selalu tengok online kat sini --->> kshowonline.com 

39 orang pot-pet !:

sha (chirp chirp) said...

running man the best! :D

shiyda said...

@sha (chirp chirp) haha ! tapi tak ley lawan sha la , kiter baru episod 67 kot .. huu

amranaiman said...

nk tengok x tengok2.. munkin sbb running Man.. kalu Girl dh tgk dh ahha :P

shiyda said...

@amranaiman hahaha . hamboi2 ! kalau girl laju ajerrr :P try la nengokssss ! ahha

Miss Zahirah said...

slalu tgk kt channel 393..
mmg klaka.. ;)

shiyda said...

@Miss Zahirah hehe , best kan ! :P

caliph shuriken said...

tajuk entry bikin panas laa.. rupanya citer running man, hikk..

*sy ada jual dvd drama korea, jepun & running man ^^

shiyda said...

@caliph shuriken kekonon cam melodi la kan ! haha ouh really ? wahh bizness man ! ^^

Syazwani Jalal said...

running man hot la skang ni.. xbrapa nk tgk sikalang ni

Nurul Aini said...

OMG..haha..terkeluar tajuk entry ni dekat dashboard..ingat mimpi siapa..Running Man rupanya..hehe..tak sabar nak download ep 114. ^__^

Mat Jo said...

salah satu cerita orang korea Mat Jo suka tengok, padahal 2 cerita je Mat Jo layan full house ngan running man je, ahaks

Dunia Wilma said...

Suspens la Shidya nie...
Ingatkan ketagih betul2...
Tahu2...Running Man plak...
Hehehe ^_^

shiyda said...

@Syazwani Jalal alahai yeke ? takpa , nt tgk la slow2 . da la episod dia byk ! :)

shiyda said...

@Nurul Aini fuiyoo ! da smpai episod 114 ke ? peminat tegar la ni eh ? hahahaa jeles kiterrr ! :P

shiyda said...

@Mat Jo alaa 2 je ? tgk la byk2 mat jo ! baru ley jadi korean man ! hahaaha :P

shiyda said...

@Dunia Wilma haha , saja je ngengada letak tajuk camtu kan . tanjat boboiii ! haha :P

Fiza Suhaimi said...

running man !! best even fiza tak tengok.. cena tu? hehehe..

shiyda said...

@Fiza Suhaimi laa , acaner tu ?? hahaha mohon tengok sekarang ! :P

Santan Manis said...

Selalu gak layan RM nie sambil makan kerepek Ubi. Best gilas! Muehehehe :D

shiyda said...

@Santan Manis muehehe . tau takpa kann ^^

FaLya said...

love running man!! sy minat song ji-hyo..dia sweet sgt2!!

jom tengok entry bru sy>>
http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/10/something-happens-in-fb-now.html

Mimieyy said...

Running man never failed to make me laugh. Yeah! I love Jae Suk. First first x suka dgn Jae Suk lagi, tapi lama-lama jatuh cinta dgn dia. He has a great personality. Gonna blog about him later. :D

Mieya Atiera said...

Mieya tak ambik port sangat cerita korea. hehe. Dah lama tak tengok sebenarnya.

cweet pinky said...

hahaha! CP pernah la tgk 2x kowt , memang bes tapi disebabkan kekangan mase , CP tak tgk tv cgt ....

syiela said...

tak pernah tengok dik.. best ker

Momo said...

aku tak tengok..>_<

Cik Tyra Lee said...

suka gila running man!
gwang so paling kesian..

~fall in love with jong kook.. aww

miss fluffy said...

same goes to me!!suka gak running man>,<

MéuzAngelo™ XXIII said...

suke gak tgk running man ni.. tapi paling suka tgk artis2 jemputan yg dtg.. ofkos la nk tgk artis2 wanita dorang.. haha :p [singgah sini pulak :)]

zulhilmi tempoyak said...

ok fine.. semua bincang running man ja kat sni.. haha

SYAH'IZZAT said...

even i yg x minat tgk cite korea ni jadi minat tgk coz runningman ni :p

Leeza dayasari [santai leeza] said...

oww running man.. haaaaaaaaa

Amirol Najmi Abdul Rasid said...

memang paling best pon...paling paling larh..!

izzati husna said...

wahhh suka running .. mula2 blur gak.. hah tengok lelaki berlari? rupa2nya citer tu.. penah tgo tpi xminat.. hehe

Liyaa Mf said...

Owh. Hahaha! Tak terfikir pun yg Lelaki Berlari tu adalah Running Man! :D

Lan Bingka said...

ingatkan rumah tepi trek larian tadi.. ish

nabil said...

saya baru je melancong ke seoul,south korea masa time hari jadi saya 4 minggu lepas
tp sedih aarrhh tak dapat jumpe group running man

Anonymous said...

@caliph shuriken sape ade jual dvd copy cerita ruuning man ni... saya nak beli la....

Anis Sofea said...

Saya pun minat running man! :D Boleh sye tye tk, episode berapa yg gary nak no. tepon Ji Hyo tu... :D

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)