Sunday, 30 September 2012

LU BUDAK BANDAR , WA BUDAK KAMPUNG ( PART 2 )

Assalammualaikum . .

eh , korang kisah ke kalau aku lambat update . tak kan ? yeayy suka ! >,<
dalam entri lepas , aku dah banyak cite pasal kampung kan . kekonon bangga bebenor duduk kampung . haha kali ni aku nak cite pasal bandar a.k.a tempat org loaded-loaded , tempat org kaya-kaya . mak aku cakap . :P

memang tak dinafikan yang ramai suka duduk kampung kan tapi apa kurangnya bandar , bandar pun ada kelebihannya jugak . kalau duduk on9 kat kampung tu ciputt je alahai coveragenya , nk download movie dua hari baru setel tapi kalau on9 kat bandar , berdesuppp laju kauu . untunglah org bandar tuu . makk ! org nak pindah bandar la jap lagi ! babaii . . haha 




 seriously , kalau kat bandar , memang banyak sgt pilihan , contoh : SHOPPING ! wuhuhu betul kan ? kan ? mana taknya shopping mall berlambak-lambak kat sana tu . dah tu ada pulak yg dok main diskaunn-diskaunn . tak terpilih akuu . rasa macam " eh , nak free boley ?" , haha kat kg tu seketul dua je yg ala-ala shopping mall , tu pun takda yg dok berkenan . nak taknak beli je la , pastu tak pakai . biar bercendawan baju tu . tu tandanya protess ! 

YOGA :p

masa aku stay rumah makcik aku kt KL tu , ada laa macam beza sikit , pagi-pagi tu kalau tengok kat taman memang ramai yg dok jogging2 , yoga , kira semua pakat exercise . kalau kg aku , pagi2 dok yoga semua pandang aku ni macam zombie bajet cute . so , takyah buat . kang semua dok menganjing ! hahaha 

org bandar selalu minum2 petang buat spagheti laa , cupcake la , hot chocolate la , kira western food la you . you knoww ? yeahh , not like cempedak goreng , pisang goreng , cucur goreng , nasi goreng and goreng-2 yg seangkatan dengannya . biasa la , kami kan org minyak . :)

err , rasa macam kebuluran laa , nak cakap bye boleh ? hee :P

24 orang pot-pet !:

Cik Yaya said...

haha..yela..msing2 ade kurang n lebih..n xsemua tmpat same..ade tempat tu lau kt kg..ok,tp kt bndr teruk..n ade plak kg tu lg truk dri org bndr..apapun pndai2la biasakan diri dgn keadaan n suasana..heee =D

shiyda said...

@Cik Yaya hhaha . betul2 ! setuju sgt ngan cik yaya ! hee :)

Nurul Aini said...

tapi saya suka duduk kampung jugak..duduk dekat bandar sakit kepala..pencemaran bunyi..hehe..lagi2 duduk dekat dalam bangunan tinggi2..rasa macam duduk dalam sangkar burung je..

shiyda said...

@Nurul Aini amboi sangkar burung ?? haha btol2 . so esok , marilah kita blik kg . :P

Ym.Bundle said...

makhluk apa kaler merah kuning tu..hahha

shiyda said...

@Ym.Bundle makhluk tuhan paling seksi ! hahaha

TiranaAduka said...

nice story

Mat Jo said...

Mat Jo datang, ahaks,
pasal duduk kat bandar ye,
Mat Jo rasa......emmm....hmmm..
manis kot, ahaks,
gurau je

shiyda said...

@TiranaAduka hehe . thanks fren :)

shiyda said...

@Mat Jo hahaha . apa yg manisnya mat jo oii ! :P

Mat Jo said...

@shiyda
ahaks,
nie mesti tuan rumah dah rimas tengok Mat Jo datang,
komen pelik2 je, ahaks

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hai awak.
salam perkenalan. moga kita dpt berhubung selalu k.
salam berkunjung.

shiyda said...

@Mat Jo aikk ! komen iklas tu bro , pelik tang mana ? haha shiyda tak pernah kenal erti rimas ok . wakaka :P

shiyda said...

@Leeza dayasari [santai leeza] hai awak , thanks , salam kenal yerr . hehe :P

Mat Jo said...

@shiyda
aik, semua orang wat sesi perkenalan, Mat Jo x wat lagi,
test2, ehem2, test suara, 1 2 3,
hai awak, salam perkenalan, moga Mat Jo dapat kuak lentang kat swimming pool belah rumah shiyda, ahaks

shiyda said...

@Mat Jo cehh ! baru nak wat sesi pkenalan eh ? haha ok2 , sila dtg ke swimming pool skarang :P

Mat Jo said...

@shiyda
penjaga swimming pool ade tak,
kalau tak ada, malas nak datang,
bahaya, ahaks

shiyda said...

@Mat Jo haha . ade ni haa . jgn la malas2 ! :P

Mat Jo said...

@shiyda
ala, lupa beli pelampung, jadi Jelajah Mat Jo ke swimming pool terpaksa ditunda, ahaks

jamal firdaus said...

rindu nak lepak kampung kuantan,tenang :)

shiyda said...

@Mat Jo haha . apa pun takbley matjo ni ^^

shiyda said...

@jamal firdaus err . ni bukan budak blog kan ?? haha kalau rindu nk lepak , nt dtg ler jamal oii :)

caliph shuriken said...

klau aiskrim goreng kira seangkatan x? hikk...

Fiza Suhaimi said...

itu la kelebihan duk bandar.. coverage memang laju kalah bullet train.. tapi tapi suasana taksama macam duk kampung kan shiyda.. budaya bandar? jangan nak cakaplah.. tengok dalam gambar tu sudah la.. seksi menjolok mata.. heheheh :P

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)