Thursday, 20 September 2012

KUCING MAKAN ORANG ?



Assalammualaikum . .

rasa-rasanya ramai sukakan kucing , sebab mereka-mereka ini sangatlah comel dan penyayang lagi budiman . tapi aku tak paham kenapa ada orang yang takutkan kucing , contoh : adik aku ! mungkin kucing tu penah sepak dia laju-laju kot . mungkin . . mungkin . .



aku tak tahu part mana yang mereka-mereka ni takut dengan kucing . bulu ? telinga ? tapak tangan ? gigi ? bebola mata ? bebola hidung ? erk . haha

bulu kucing ni wa cakap lu lembut serupa softlan , telinga nipis , tapak tangan kental , gigi putih menawan , bebola mata bak contact lense , bebola hidung macam 'shiyda aqma ' , yeahh . . :P kau dengar tak dik ??  aku siap peluk cium , picit-picit lagi pipi kucing tu , rilekkkk je . takda pulak aku kena lempang ngan kucing tu .  >..<

tapi kan , sebenarnya perasaan takutkan kucing ni adalah satu penyakit . namanya Felinophobia ataupun dikenali sebagai Ailurophobia . yaa , fobia . mungkin fobia sebab dulu memanjang asyik kena cakar ngan kucing je , last-last anti terus ngan kucing kan ? haha 


ada orang yang takut dengan kucing sampai menjerit-jerit tengok kucing , padahal kucing tu duduk selamba je kat situ dok jilat-jilat bulu dia . tak buat apa pun . contoh : adik aku lagi . haha  
kalau tengok harimau aku tak tau la macam mana kau dik ??  T__T

aku kalau tengok orang yang takut kucing ni , aku hanya mampu ketawa daripada menolong menghalau kucing tu . anda bagaimana ? wahaha




p/s : eh , lelaki pun ada yang takut kucing tau . kan ? tau dah . . =p


31 orang pot-pet !:

syiela said...

akak tak takut kucing tapi tak leh nk dekat sebab ada asthma

shiyda said...

@syiela alahai siannye akak . takpa ,jgn dekat ngn kucing ok ! :)

CikMunBlogger said...

kita suka kucing sebab kucing comel ! :D
kiss kiss dia , peluk dia . kalo kucing macam harimau , lagi best peluk ! huhu XD

shiyda said...

@CikMunBlogger erk ? kucing mcm harimau . fuyoo ganas cik mun . haha

Nurul ain said...

kalau saya, yg comel2 je sy pegang... ahaaaa :p

Suburbanzero said...

apsal kucing mcm joker batman je tuu...hahaa

shiyda said...

@Nurul ainso , yg ade kurap tu tak suka la pegang ?? haha

shiyda said...

@Suburbanzerohahaha .cubaan untuk membuat muka tampan tu :P

Niswatus Solikah Samik said...

tengok kucing yg atas, rasa "waaaahhhhh! comel nye!"
tengok kucing yg bawah, rasa "ngeri3!"

haha

Detective Fiqa said...

hahaha :D. gitu kah? ==" df pon pelik giler2 tgk org yg takut kucing. nak kata kucing tu mcm harimau, takde pulak =="

Crew Fathi said...

Sebenarnya kucing nieh manja.. ^_^
Uma wa ada 15 ekor kucing meh.. =)

shiyda said...

@Niswatus Solikah Samik ok . tau xpe , dah la masa nak wat entri ni malam , tiba2 tgk muka joker cat tu , seram plak . siyez kot . hahaha

shiyda said...

@Detective Fiqa a'ah kan , kalau harimau macam kucing tu , takde la pelik sangat . erkk . . haha

shiyda said...

@Crew Fathi fuiyoo ! bnyknya beb .. eh , jom bukak petshop nak ? hahaha

Hani Othman said...

saya takot kucinggggg....

shiyda said...

@Hani Othmanhaha why ?? cer cite , cer cite :P

Zierwa Zainal said...

zz x blh dgn kucing.. asthma teruk..huhu

shiyda said...

@Zierwa Zainalalahai , zz .. xmo dekat ngn kucing . dkat ngn shiyda takpa ! :P

Mat Jo said...

agak2 la, ade lagi tak kucing joker, ahaks
Mat Jo nak tambah koleksi kucing kat umah,
baru ade 9 ekor, he

aisya said...

laki yg takut kucing.. cth, en. bf sy.. kalau kucing tu duduk dkat dgn dia.. mmg dipandang kucing mcm musuh tradisi.. hahaha!

SYAH'IZZAT said...

pehh ngeri plak tgk kucing joker tu. haha

miz ruha said...

suka sangat main kucing~~ ^_^
kucing comel ape..

shiyda said...

@Mat Jobaru ade 9 ekor ? amboi meriah ! haha kucing joker ni limited edition . soriii . haha :P

shiyda said...

@aisyahahaha . adeyhh mcm tu pulak ? :P

shiyda said...

@SYAH'IZZAT yess , sangat ngeri ! wuuuu

shiyda said...

@miz ruha kann ?? suka sgt !! >.<

Karukord Jagau's said...

kita tak takut kucin....tapi takut kalau dia buat pelaburan dalam rmh....hohohoooo tak bleh tahan bau dia wooooo

shiyda said...

@Karukord Jagau's yeahh ! tau takpa . kaw-kaw bau dia ouh .. haha

Puan Gojes said...

ala comel nye miaw :D

TiranaAduka said...

ada yg x suka cat? Angkat tangan!

cweet pinky said...

aah , aah , ade kawan lelaki CP yang takut kucing nih ..

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)