Sunday, 15 July 2012

KENAPA ORANG KOREA CUN / HENSEM ??




Assalammualaikum . .

Hai korang ! eh , straight to da point la ye ? sape peminat k-pop ? jom  g korea nak . hamboi kau . haha dulu memang shiyda tak suke dgn k-pop ni . entah la , rasa mcm takde ciri-ciri peminat k-pop pn dalam sanubari ni . entah ! entah ! :P

tapi sejak start tgk cerita ' RUNNING MAN ' , ..
ohhh !! tetiba tiba tiba je otomatik jadi hardcore k-pop beb ! wa pun tak caya ley jadi cmni bro . gian-gian . tak caya try tgk . =_=!

tapi kan korang perasan tak artis-artis korea ni baik lelaki or perempuan mmg style jambu teruk . xpenah pn nampak diorang ni muka berminyak , berjerawat , selekeh ke . eh , muka diorang ni semulajadi cmni ke , natural beauty ??

haa . . lepas dikaji-kaji , hampir 99% artis korea telah melakukan pembedahan plastik dan 65% wanita di sana pn buat perkara yg sama . jom tgk gambar . 

Kyu Hyun ( Super Junior )

Lee Min Ho

Hyo Yeon ( Girls Generation )

Park Min Young

Yuri SNSD

psst . .psst . . Shiyda ade dengar yang mak bapak budak2 korea ni sangat-sangat menggalakkan anak diorang buat pembedahan plastik ! ohh kenapa ?? iya , sebab bagi mereka , dgn berbekalkan wajah yang cantik dan sempurna , peluang untuk anak mereka mendapat pekerjaan yang baik sangat cerah . contoh : artis :) lagi 1 , kos untuk buat pembedahan plastik kat sana murah tau , tak macam kat malaysia , so semua dijamin mampu ! :)


p/s : SAYA PEMINAT "BIGBANG" . anda pula bagaimana ? wahaha

LIKE Shidaizy Boutique untuk mendapatkan tudung &Shawls eksklusif dgn harga yg berbaloi ! Sesiapa yang ingin menjana pendapatan sbg Agen Dropship juga dialu-alukan . Tempat terhad ! Thanks :)

23 orang pot-pet !:

Aliff Haikal said...

dah lama tahu dorang ni buat bedah plastik . hehe ape lah , mana ada manusia normal yang muka tak tumbuh jerawat or berminyak :D

saya suka FT ISLAND ! ^^,

shiyda said...

@aliff haikal : haha tau xpe . mane ade manusia yg perfect mcm tu . :P

ft island ? hoyeahh :P

murni said...

ok skrg bru muni tahu coz muni bukan peminat kpop . . haha :p

tiefazatie said...

tp mcm lebih kurang je nie..xde la dasat sgt nie..gaha

shiyda said...

@murni : eh . tgk running man . kompom minat ! haha :P

shiyda said...

@tiefazati : ahaa . yg dasat pnye xbrani nk tunjuk . :P

Anonymous said...

tapi orang korea memang tiada jerawat!!!

Anonymous said...

tapi sesetengah tuh memang ada jerawatjuga cam kyuhyun....tak boleh percaya bila kyuhyun buat pembedahan plastik!!

shiyda said...

anynomous : haha . tau xpe kannn :P

caliph shuriken said...

yg pasti majoriti artis korea tinggi2.. sesuai jadi model, klau jadi artis kira mmg bonus laa ^^

shiyda said...

@caliph : yes . setuju ! :P

emanthehalia said...

ahhhhhhh shiydaaaaaaaaaaaaaaaaaa mane hilang ha??
ade twitter? contact kat @emanthehalia k! =))

Aj said...

Aj dtg ni syiyda..igt lg x?huhu..muke aj xmcm korean..ala2 hisdustan ade la:P

shiyda said...

@shiydahee

Momo said...

aku pun tak dak ati tgk korea ni..haha

shiyda said...

@Momohaha . baik tgk cita tamil an =p

eiqa azra said...

patotla muka bersih je memanjang.. hehe :)

...iSyA:Muslimah Purple* said...

wahhh..RUNNING MAN memang.....terbaek!!!tapi minat rancangan tu jex.. K-POP xminatt!!!!

☺털이 소유❤ said...

lagi satu.. muka dorng xberminyak sebb faktor cuaca.. cuaca kat sana.. kadang kala sejuk... cam lam peti ais...

Anonymous said...

mcm admin jgk,cun smacm je..ada apa2 ke..?

Muhammad Al-Fenangy said...

yg pasti bg aq.....perempuan melayu yg masih mengekalkan keaslian wajahnya walupun hitam manis dan x make-up tebal serta ada nilai agama yg tinggi ...itu yg the Best....sebab kite nk kongsi hidup dgn seseorg yg special...'just 4 us'...to guide her follow islam's rules

Anonymous said...

muke dorang x de jerawat sbb negara dorg kn iklim sejuk. by the way,patutla susah nk beze muka dorg ni. cam same je semua. semue artis dorg perfect tp bkn natural rupenye. xpela. sy mnat jgk kpop ni tp kite org islam jgn smpai terikut-ikut sgt smpai lupa agama.

liyanazahirah said...

muke diorang bersih tanpe jerawat tu sebenarnya sebab iklim negara diorang..kat korea anginnya kering..sbb tu, jerawat jarang ade..rasenyelah..hee..saye pon minat bigbang :D

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)