Friday, 27 August 2010

RAGAM PLAYBOY !


* playboy *

hah ? playboy ? ouh no !! kalau tanya kat awek-awek kat luar sana , " nak tak dapat bf playboy ?" comfirm2 diorang cakap " eh ! tolong sikit eh , i rela jadi playgirl dari dapat bf playboy tawwwww ! " haha ! *gelak syaitoonn*  tapi jangan terkejut ,  ada jugak awek yang suka kat jejaka playboy ni ? sebab ape eh ? sebab diorang ni nakal-nakal gitu . bukan shiyda cakap , diorang cakap . percaya tak awek-awek lebih tertarik kat laki playboy walaupun diorang selalu bagi statement standard " i nak bf yang boleh membimbing i ke jalan yang benar" .hohoho . betol tak ?


 dah dah jom baca !
situasi 1 : boy : " you , i nak bagitau u ni , xcually i da jatuh hati kat u la , sudi tak jadi my gf ?"
awek : "errk ? urm , sori la u eh , i xsedia nak kapel2 lagi ni , lagipun i anggap u kawan je ."
boy : ouh yeke . ok . no problem ! * buat muka macho*
- lelaki playboy pandai mengorat , meng'ayat' & tak takut nak dekati awek . pendek kata diorang ni berani la , kalau kena tolak mentah-mentah pun , diorang cool je . buat-buat muka tak tahu malu .takde nya nak tacing2 .

situasi 2 : boy : u , hari ni kita pergi tasik titiwangsa , main lumba-lumba jetski nak ? *senyum * haha
awek : hihi . lumba jetski . woww bestnya ! nak nak !!
 - dating ngan lelaki playboy ni tak boring sebab diorang tahu cari aktiviti menarik untuk awek yang diorang suka .biasa la , banyak pengalaman kan . " banyak awek , luas pengalaman "  =p

* lumba jetski *
situasi 3 : kenderaan laki playboy bukan biasa-biasa . setuju tak kalau laki playboy ni tak naik kereta yang biasa-biasa je , paling paling pun tayar kena ada sport rim , modified2 sana sini . kan ? kalau motor pn , takdanye motor biasa , paling tak pun , kena la kapcaikan skit motor , baru seksi ! baru awek mariiii ! haha !

situasi 4 : kebanyakan laki playboy ni pandai main alat muzik . contoh yang paling popular " main gitar " . lepak-lepak depan rumah main gitar lagu jiwang sambil minum milo cicah biskut oreo ! lepas tu , bila awek terdengar , mesti diorang cakap :-  

awek : wahh ! bestnya u main gitar ! mainkan untuk i ley x ?  si playboy : uik ! mesti la boley ! everything for u " *  kelip mate *
awek : hiks ! ouh cairrrr ! =_="
  
situasi 5 : huu . jelesnya ! huwaaa . . .=(
seperti kebiasaannya , laki playboy ni mesti la ramai peminat , ramai awek yang dia kenal kan , ramai sparepart pulak tu . so , skill utama diorang ni ialah pandai buat awek-awek jeles . yela , dating dgn girl sane , dating dgn girl sini , mane tak jelesnya . hoho bertambah naik la saham si playboy ni ye ?

p/s : playboy dibenci tapi diburu !

42 orang pot-pet !:

AJ said...

hehe..nice n3,pempuan mmg ske laki mcm nih tambah yang muka machokan bermadu pun sanggup ekekeke..so kesianla golongan laki mcm aj nih bujang terlajak la jawap nyer huhu..

shiyda said...

aj : haha . xsume pmpuan ske laki cmni la aj . bmadu ? ouh ! mimpi ngeri ! haha

Cylia Chel a.k.a Lia Edwin said...

shiyda..seyes..sy suka playboy...hua hua hua hua..

shiyda said...

cylia : hahah . ske eh ? bgos2 . ahaha =_=

azizan4444 said...

nak jadi playboy pakej muka dan duit kena ada..klu gigolo lain plk ceritnya kan..hehee,..

Cylia Chel a.k.a Lia Edwin said...

yep...yg playboy xjahat...byk aweks pun..diorang sayang sama rata..

shiyda said...

azizan : ha'a , kna ada pakej kn . lg satu , kna ada pakej " pndai menipu " hee ~ yg gigolo lak ? nt kte bingkaskan di entri yg akan dtg . hoho

shiyda said...

cylia : hoh . sama rata eh . mybe la kot . tp hakikatnya , aweks xske sayang tu dbahagi2kan . hihi

ejum said...

kalau playgirl pulak mcmmane agak citenya?..hahaha

Cylia Chel a.k.a Lia Edwin said...

mungkin kot..tah lah..tp seseorg playboy tu kan..dia pandai buat org pompuan syg kt dia even tau dia playboy...pelik kan..

ASSILA. said...

x suka playboy!

Madey said...

wah..nice entry..

playboy?

nak jadi seorang playboy..muka tak ensem pon takpe..janji ade skill..

silap2..bini org leh sangkut juga..

jgn gelojoh..
sentiasa cool setiap masa...
kena pandai berlakon..
pandai menguruskan masa..supaya tidak kantol.
haha

Che Armster said...

patut la takde orang minat kat aku.. bukan playboy rupanya :(

Afiq Din said...

playboy ye??
poket mst msyuk kan nk jd player...
wawawawa
hurmmm...
klu playgurl cm ne plak ye??

shiyda said...

ejum : hahah . law playgirl mcm shiyda la kot . kehkeh xde la , guro jer . =p

shiyda said...

cylia : hah ! tu la klebihan playboy cylia . mmg pelik kan .

shiyda said...

assila : katakan tak nak kepada playboy ! =_=

shiyda said...

madey : ahaha . wah wah . cam ade pgalaman je pkcik . ngee ~ yg paling best , datin2 ley sangkut oo . kayo2 . haha yg pnting kna pndai mnipu kan . yg xpndai mnipu , abaikan je . hee ~

shiyda said...

armster : cehh ! haha . statement tu mnunjukkan yg arm seorg yg baik . lalala ~ =_=

shiyda said...

afiq : ade jgak playboy yg duit xmasyukk . tp rupa paras masyukkk . haha playgirl ? jap2 nk g tnye playgirl . =p

Cylia Chel a.k.a Lia Edwin said...

yep...and i like it..

kasanova pencen said...

jom bercinta kalau berani...

kyuubi said...

so maksdnya nak kena jadi playboy baru pompuan nak ke? ok2 pasni aku target nak jadi playboy... hahaha

A D I A said...

dulu muda2 minat la 'badboy' or konon2 playboy ni. (skrg pun i masih muda taww). tapi lama2 bila nak settle down ofcoz kita nak cari org yg membimbing gitu. nak cari yg betul2 boleh bagi commitment :) tepuk dada tanya selera.

-telordibasuh- said...

haha..i bukan playboy...
i jantan sejati hahhhaa...

Un Phat Lee said...

kalo cam tu.gua nak cari awek yang playgirl jugaklah.mesti cool.hoho. XD

shiyda said...

cylia : heheh . =_=

shiyda said...

kasanova : uit ! kasanova da dtg . heheh =p

shiyda said...

kyuubi : ahahha . bkn cm tu la . ssetengah pmpuan je ske . xyah la trget2 nk jd playboy pulak bro . setia suda . ngee ~^^

Syafiq Kadiran said...

hooo...camtu ek....tgk pompan gak kot...igt pompan suka yg setia nyer laki...ermm!!!

aku lak suka tomboy...sape2 kat sini tomboy???( bukan pengkid ek)

Che Armster said...

shiyda: aku memang baik macam sang kancil la.. masa kecik siap hantar sajak masuk Dewan Pelajar tau!!

shiyda said...

adia : yup ! btol . sokong2 . =_=

shiyda said...

telor : hahah . sejati gituh . =p

shiyda said...

un phat : ye ke cool ? hoho

shiyda said...

arm : wah sang kancil . hikhik . ajar shiyda wat sajak ley ? =p

Fairus said...

this is the truth

i played electric guitar...because i love music...

i have a modified car..totally modified becuase i love cars and anything that are fast...

i have girl that are only friends and strictly friends...and i never even flirt with them...

i love activities in my life because it's keeping me from getting bored...and love to share with someone i love...so she also doesn't get bored when i'm around...

but i'm not a playboy...x pernah pon curang k!hahahah

so x semesti nye semua laki yg bermulut sopan...pandai berkata2, active dlm kehidupan, boleh main music and minat kete adalah playboy k...hahaha...

shiyda said...

fairus : wah pnjgnye statement . hahah . ouh k . u pn ckp xsmstinya sume . i xckp pn sume . i ckp half of them . mmg ade yg love music , modified car n active bkn playboy . i cume fokus kat PLAYBOY yg ade ciri ciri seperti di atas . n if ade laki setia yg same ngn ciri2 kat atas . that's just kbetulan . n u must noe , entri ni just for fun . pliz dunt take too serious . hoyeah ? hohoho

thanks bg opinion yup ! ngee ^^

fairus said...

of coz la for fun...kate tmpat bg opinion..so bg belasah jelah bg opinion...kehkehekeh...biasenye laki yg x loyal ni kn...senang je...dia suke silent phone , akan naik marah bile u try nk check his phone...and slalu hiding smething...haaaaaa~

shiyda said...

fairus : ahahhaah . i sokong gak ! sbb i pn pnah tkenaa taw !! hahahah

Ed said...

Salam,

Setuju sgt dgn hampir semua characteristics playboy diatas.. walaupun cam terkena smash skit :p

sy suke cara cik syida mengolah ayat, still thinks positive ttg lelaki playboy ni, most of the girls look into negative side je..

tak kire playboy atau playgirl; kawan mmg la kawan gak tp jgn sampai over2 atau memberi harapan tinggi klu x dpt dikotakan.. ni la punca utama saling blame btwn boy & girl..

akhirnya nawaitu tu yg penting..
so beringatla semua playboy/playgirl... semua kena ade limit arrr... kecuali klu dh kawen.. hehehheheee...

fairus said...

shiyda :
u baru terkene ea? huhu...but biase lau kes break becoz curang ni...not worth it nak bersedih sgt...patut kite mengamuk jerk!!! hahaha

if jd mcm kes i lg dasyat arr...bukan kayu tiga..but kayu 4 beb...ahaaaa~

adik ipar said...

wah2..mcm best je jd playboy ni..market,haha~

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)