Monday, 30 August 2010

PLAYGIRL PUNYA CERITA !


salam ramadhan kepada semua . lagi berapa hari je nak raya , mesti korang excited giler kan . hoho ingat lagi pada entri " ragam playboy " ? terima kasih kepada sudi yang berkongsi pendapat mengenai "playboy" , tergelak sorang-sorang baca komen korang . macam-macam eh . haha ! disebabkan ada yang bertanya mengenai " playgirl" , di sini shiyda kongsikan perihal mengenai playgirl pula .

laki playboy kita da selalu jumpa , tapi wanita playgirl jarang-jarang kita jumpa . *yeke* adakah sebab kaum hawa ni pandai berahsia ? no komen ! pandai simpan duit ? iya iya . 

  • mesti korang ada facebook kan ? * sila add ye . hehe * ok ! kita tumpukan kepada seorang awek yang ada fb . bila korang klik kat home , korang dapat tengok status die " in a relationship with blablabla " mase tu la tiap-tiap 5 saat , ayat-ayat cinta asyik berkumandang kat wall dia . punya la bahagia ! tup tap tup tap lepas je seminggu , status " single " , lagi 2 minggu . " in a relationship with blublublu " pulak da . lepas tu , single balik ! ini nampak sangat yang si playgirl ni mencari lelaki untuk keseronokan je . walaupun , bila playgirl ni cakap :-
" hei ! i nak cari yang terbaik je , bukannya nak main-mainkan laki ! sukati i la ! jgn bz body ok ! i ni kan HOT !! petik jari , seribu mari ! " 

hello girl , walaupun u hot , kat mata laki , u tetap man eater !

  •   senangnya nak bagi nombor telefon ! contohnya si awek a.k.a playgirl ni dah ada bf , tapi bila laki lain minta nombor telefon dia , dengan senang hatinya dia bagi . itu da nampak sangat walaupun dia da kapel , tapi dia masih bagi peluang pada laki lain untuk meng'tackle' dia , dan tak mustahil awek ni akan curang . kalau tak percaya , sila check handphone gf anda , comfirm banyak nombor laki . itu pun kalau dia bagi la korang check . *haha* macam dia cakap tadi , dia nak cari yang terbaik kan . so ? hohoho horlick ! 

  •  mudah meninggalkan ! selalu mainkan perasaan laki memang dia terer . sebab ape ? kat laki A , dia panggil sayang , kat laki B pulak dia panggil hubby , kat laki C panggil papa . wah wah . mana satu yang special pun tak tau la . lepas tu , bila tengok member bf die hensem sikit , mula la cari pasal nak tinggalkan bf dia semata-mata untuk lelaki yang die nak tu . patutkah ?

  •  pakar dalam menipu ! bila korang call awek korang yang playgirl ni : -
boy : u , pukul 8 nanti , i amik u , kita pergi candle light dinner k . pakai cantik-cantik tau ! *excited*
girl : ha ? err . i rase xley la u , sebab auntie n uncle i dtg kat rumah , so , kalau i kluar , xmanis la kan .*pdn muke kau kna tipu*
boy : ouh yeke . xpe la . *hampa*
selepas 5 minit , laki lain call awek korang :-

boy 1 : hye u , kita keluar jalan-jalan nak x ? rndu la . i amik u skarang k . *hepi*
girl : rndu eh . hiks ! ok , u dtg la , i tggu ni . cpat sikit tauuu . muahh ! *gediks*
boy 1 : yess ! ok sygg .

erkk ?? . . .


p/s : playgirl adalah pencinta lelaki !

38 orang pot-pet !:

Fara Dee said...

wahhh haha saya bukan playgirl . kott :)

shiyda said...

fara : ahaha . kott ? shiyda bkn playgirl , shiyda playground je . =p

Syafiq Kadiran said...

naseb bek aku suke playstation...hahaha

-telordibasuh- said...

hahaha..hmm.adakah telor playgirl??hahhaa

Che Armster said...

hi sayang! (tipu sahaja) hahaha..

arghh.. malasnye nak pegi ofis.. selamat tengok mercun merdeka :|

shiyda said...

syafiq : ahahaha . pnjam playstation ley ? =p

shiyda said...

telor : hahah . eh ! playgirl ke ? bkn telor 'jejaka' ke ? haha =p

shiyda said...

che arm : ahhaah . xpegi tgk mercun pn . malas . tgk kt tv suda . hoho =p

azizan4444 said...

ciri2 yg saya cari selama ni..:)

shiyda said...

azizan : really ? hoho =p

Madey said...

ciri-ciri seorang playgirl?

terlalu banyak..

mereka pandai simpan rahsia.
tak cukup apa yang mereka dapat..

ramai juga rakan-rakan saya yang mmg playgirl.

rata-rata..mereka mencari jejaka2 tampan dan poket penuh.

susah nak cerita disini..terlalu banyak..

JAY said...

selalu yang jadi playgirl ni sebab hati dan perasaan dia belum pernah atau dah pernah dipermainkan lelaki~

AJ said...

hai boring btul klu tenet prob nih hehe..eh slh komen lak ekeke erm tula sian pakwe cam aj ni klu ader awek cmtu..setia punya setia tup2.. suda kena main daaa....ish2 waaaa... hope shiyda xmcm tu ngeee....:P

Kyuubi_85 said...

susahlah nak cari ppuan if mcm tu.. baik semua jadi playboy n playgirl. baru adil kan? :D

assila. said...

rajin betul playgirl nie melayan lelaki kan. haishhh

kojah said...

hiii shiyda...

salam merdeka!

=)

shiyda said...

madey : yup2 . tlalu byk , 1 taon pn lom tentu abes nk rungkaikan bout player ni . =)

shiyda said...

jay : urm . mybe la kot =_=

shiyda said...

aj : aj ! hahah shiyda setia pd yg 1 tawwww . lalala ~

shiyda said...

assila : ha'a . bab-bab cm tu mmg rajin pn . =)

shiyda said...

kyuubi : haha . sush la pulak law sume nk jd player kn . =p

shiyda said...

hye kojah ! mrdekaaaa !! yeaa ! =p

OoNey™ said...

ooney tringin mnjdi playgirl..xpun playstation la..haahha

Fairus said...

1. mudah meninggalkan ! selalu mainkan perasaan laki memang dia terer . sebab ape ? kat laki A , dia panggil sayang , kat laki B pulak dia panggil hubby

2.pakar dalam menipu ! suke bg alasan study and bz xmo angkat kol

sokong...sbb pernah tekena!!! hahahaha

shiyda said...

fairus : ahahhaah . halamak ! really ? kehkeh sabo2 :)

fairus said...

everything must end at some point...haha...

how bout girl yg fall in love ngn si 'A'...then tgh2 relationship dia jumpe someone yg lagi better and sesuai ngn dia si 'B'...and dia tinggalkn 'A' ...consider dia playgirl suke mainkn perasaan? or dia just pilih what's best for her?

kasanova pencen said...

cinta d tolak dukun bertindak !!

Sophia Rani said...

saya ada kawan yg mcm ni.. huhhuhu~

din said...

playgirl tu yg suka main laaa

Cylia @ Lia Edwin said...

shiyda lalink...hihi :)
sy de knl sorang gurl ni..playgurl sesangat..p skang ni dia dh kawen n setia ngn hubby dia..

caliph shuriken said...

pnah terkena dgn spesis cmni..
kpd dia tu.. putaran roda akan turun ke bwh jgak.. so, pndai2 laa nti klau kantoi dgn jenis yg pnas bran...

Kyuubi_85 said...

aku tanak dpt pmpuan mcm tu. kalau aku jumpa, mmg sah aku bunuh dengan kejam. hahaha

MUhamad Yunuz said...

assalamualaikum...jmpt meh blog sy...peace! nice entry....

hamzah ian said...

dunia dunia..

RastaMat said...

dont play2 wif me ar...

hahahaha...

shiyda said...

hehehhe :)

hasrul hassan said...

hmm entry yang bagus ni untuk para perawan yang dok mencari bakal bini .... jgn neysal kemudian hari .. lelaki pun tahu erti kecewa .. hehehe ...

lalala .. saja singgah baca entry dari blogger yang cun .. wawiiii ...

http://hasrulhassan.blogspot.com

umar yg cute said...

uhuu ohek3
lawatan dari texas :3


Meh ke ladang umar hehee

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)