Sunday, 20 June 2010

5 Artis Malaysia Jutawan !

Jutawan ? Siapakah mereka ? HAHA .
Memang best kalau jadi jutawan , macam-macam benda korang boleh beli , tak payah la kecoh-kecoh nak pikir pasal duit , nak bayar ansuran kereta lagi , roadtax , bil air , nak beli PSP ke .AHA nak bayar hutang ALONG ke ? ups !! ada duit , semua beressss ! tapi bukan senang nak dapat gelaran tu . kena usaha , usaha dan usaha ok . :)

ok , tak nak cakap banyak lagi . So , jom layan story kat bawah ini .
Siapakah mereka ? Jeng3x . . !!






  • AC MIZAL 
- Memiliki aset dan perolehan pendapatan yang tertinggi pada masa kini dan bertaraf  jutawan . 
- Kenyataan ini disokong oleh perniagaan yang diusahakannya di bawah nama AC  Konsortium dgn suntikan dana sebanyak RM200 juta !
- Memiliki kenderaan mewah : Toyota Velfire , Porsche Carrera , Bentley Continental .
- Pengarah Ikhtiar Dimensi Sdn Bhd (IDSB) dan pemegang saham sebanyak RM 16 juta .


  • NORMAN  KRU .
 - Mengukuhkan asetnya dengan pembinaan studio berkeluasan 15 hektar di Cyberjaya yang dianggarkan benilai lebih RM 30 juta .
- Empat lagi anak syarikat yang ditubuhkan bersama adiknya , Edry dan Yusri . KRU Films , KRU Records , KRU Matrix dan KRU Comunication yang terletak di Amerika Syarikat , Singapura , Indonesia , Hong Kong dan Eropah .
- Memiliki kenderaan mewah : BMW , Mercedes dan Ferrari Spyder .



  • AZNIL HJ . NAWAWI
- Pengacara , penyanyi dan pelakon popular .
- Kontraknya dengan ASTRO mencecah jutaan ringgit .
- Memiliki kenderaan mewah : BMW 3 Series .



  • DATO SITI NURHALIZA
- Memiliki aset serta pendapatan paling tinggi berdasarkan tahap populariti dirinya selaku penyanyi no 1 negara .
- Memiliki aset bernilai RM 50 juta berdasarkan penjualan album , duit kemenangan , anugerah dan bayaran persembahan .
- Duta pelbagai produk selama 14 tahun spt Maybelline dan Olay .
- Memiliki kenderaan mewah : Ferrari , Audi , BMW dan Mercedes dan banyak lagi yang berharga lebih RM 500,000 sebuah .


  • MAWI
- Dilamar menjadi duta pelbagai produk dan syarikat-syarikat terkenal spt : Silky , Canon Marketing Sdn Bhd , M .Mobile Sdn Bhd , Otomobil Nasional ( EON ) dan lain-lain .
- Tersenarai dalam artis yang  menerima kereta paling banyak dalam sejarah selain Siti Nurhaliza .
- Antaranya : Suzuki Swift 1.5 Hatch , Peugeot 470 2.0 , Kia Optima , Sorento .
- EON menghadiahkan : Proton Savvy dengan no pendaftaran MAW 1100 .
- Memiliki banglo RM 1 juta , dan syarikat produksi Mawi World Entertainment .



p/s : Banyaknye kereta . Nak satu boleh ? AHA . Mawi dengan Siti boleh buka kedai kereta lah ! HAHAH

5 orang pot-pet !:

iRfan Johan said...

wow..ac no 1 ke? hebat dy...tp jgan tipu org laen sudah la...huhu

Gurlinrainbow said...

ahah . cite ni refer kat harian metro ni . =_=

KiKo Berdendang said...

Mawi tu tak la jutawan sangat...ramai lagi yang jutawan dah..tapi senyap. Macam ND lala, Linda Onn dan malaon..huhuhu

shiyda said...

kiko : ehehe . btol2 . lg byk duit diorg kn =)

Hanif Irfan said...

info yang menarik!

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)