Sunday, 20 June 2010

UNDANG-UNDANG PELIK DI DUNIA !


 THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.


SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.




SWEDEN :
* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.


KOREA SELATAN :
* Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.

.       

AUSTRALIA :
* Dilarang mengangkat telefon pada deringan pertama.
* Dilarang mengenakan seluar dalam Hot Pink di hari minggu.


 ARKANSAS :
* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu .


AHA . peliknya kan . yang tak paham nye , nape tak boleh angkat telefon masa deringan pertama kat australia ?? uh ! ape motif diorang buat undang-undang macam tu . serius pelik ok . HUHUH

P/S : Agak-agak korang , kat Malaysia ade ke undang-undang pelik yang kita xsedar benda tu pelik sebenarnya ?? ape eh ? ade ke ? huu ~

2 orang pot-pet !:

Cylia Chel said...

kalau xpkai seluar dlm pun bkn ada org tau..

The Crow Empire said...

haha lawak2. adeh.. ade plak blh pukul isteri 1 bulan sekali. ganas btol lifestyle dorg. :D

From : The Raven

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)