Saturday, 29 December 2012

TRIP KE BUKIT TINGGI , PAHANG





Assalamualaikum ..

Sebenarnya dah nak dekat seminggu dah aku pergi Bukit Tinggi ni tapi baru sekarang nak story-story . hehe Disebabkan Mr.K dapat cuti seminggu , so dia pun on the spot datang rumah aku , and then terus bertolak ke Bukit Tinggi ! Sangat excited sebab kitorang dah lama plan . Hihi So , Trip tersebut telah dianggotai oleh aku , Mr.K dan adik bongsu aku , Adib yang tersangat lah manja dengan Mr.K . :)



Pemandangan di Siang Hari .. 

Tempat ni dinamakan " Colmar Tropicale " . Sampai-sampai je terus teruja sebab dekorasi kat tempat ni memang unik . Sebijik macam kota French ! banyak kali mulut aku membebel cakap " wah cantiknya , wah cantiknya ! " batak kejap . haha 


Yang gambar kat atas ni kitorang berada di Japanese Village , tak jauh dari Colmar Tropicale . Ok nak mention kejap , tengah-tengah jalan nak mendaki Japanese Village , tiba-tiba Mr.K cakap " eh , itu bukan Ustaz Azhar Idrus ke !? hahaha terus nervous-nervous gitu , macam tak percaya Ustaz Azhar Idrus depan mata ! nak snap gambar dengan beliau tapi perasaan segan ni menebal .. so hanya mampu main-main mata dengan beliau . lolz .. =.=



Pemandangan di Malam Hari ..


Malam-malam kat sini memang sejuk dan pemandangan dia awesome gilaa ! Memang feeling Oversea la korang kalau datang sini , makanan kat sini kebanyakannya Western Food . Kalau cari Roti Canai memang takda rasanya , dan yang penting mesin ATM pun tak ada kat sini sebab kitorang jenuh mencari . Nasib ada kredit kad . Pastikan bawak duit secukupnya sebab makanan dan barang-barang kat sini memang MAHAL ! Bayangkan Nasi Goreng Special berharga RM22 seorang . Bayangkan ... Huu Bye ! ^^

24 orang pot-pet !:

Nurul Aini said...

cantiklah..hehe...saya duduk pahang tapi tak pernah pergi...bukit tinggi ke ni..macam bukit fraser je. Saya duduk bentong memang dekat sangat tapi tak pergi2..akak tinggal mana? nanti ceritalah pula cara nak pergi ke sana ye..hehe.. ^___-

kopi pasta said...

wahhh nampak mcm best. landskap tu cantik. korang bertiga dh mcm suami isteri dgn seorg ank llaki tunggal :P

ni pergi berapa hari? so dlm sehari habiskan berapa RM?

-meeSUPERGIRL- said...

ala knp tak snap dgn UAI. bg mee jeles . hehe

Misz Fazie said...

wahh bestnya dapat pegi jejalan situ. hehe comelnye kak shiyda :3

luqman zakaria said...

wah...memang cun hbes..belum pernah g sini..teringin kot.. T__T

hafiz hafizol said...

eleh malu2 plak nak gambar ngan UAI tu.. haha..

Shiyda Aqma said...

@Nurul Aini ouh dah dekat sgt la tu , pergi je la aini .. best tau . hehe akak dok selangor , insyaAllah , ada masa akak cerita ok :)

Shiyda Aqma said...

@kopi pasta erkk , kemain lagi statement kauu ! haha :P

dalam sehari antara RM200-RM300 kot , lupelah .. huu kalau nk check-in hotel , lebih sikit la budgetnya :)

Shiyda Aqma said...

@-meeSUPERGIRL- haha , segan laa mee , sebab dia dgn kawan2 dia masa tu . i ni kan pemalu . haha :P

Ain Atika Zailani said...

nice photos! ;D

dEdEQ dE wIshEs said...

GILEWWWWW CANTIK .. NK PEGI .. NK PEGI :(

Leni Fitria said...

sekilas baca Bukit Tinggi, kirain ke Indonesia, rupanya ada ujung lagi, Pahang. ganti 'h' jd 'd', dah jadi Padang, Sumatera Barat.

kitatauke said...

adehh..nama je org phg..jejak pun xpenah lagi kat bukit tggi..bile la nak jejak sana...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza pernah sampai sini... tp tak pernah bermalam.

shasha yacob said...

gambar gamabr dekat atas seua cantik cantik belaka hihi. tuan tanah dia pun santik :3

shasha yacob said...

gambar gamabr dekat atas seua cantik cantik belaka hihi. tuan tanah dia pun santik :3

Nor Salmi said...

Bestnya ke Bukit Tinggi. Org Pahangpun belum sampai ke sana lagi..

Singgah & follow sini. Salam perkenalan

sa mic said...

Yang baju merah jambu tu comelah ,kihkih ..siap peace lagi (eh) ... nanti nak ajak abah pergi jugaklah :P *jeles

Ayie Abas said...

salam shiyda :)

bukit tinggi memang kwsn yg menarik..cuaca pun bole tahan nyaman..:)

kecil dan comey jer shiyda :D

slmt tahun baru 2013 ya shiyda :D

boni kacak said...

amboi.... santai betul dia kan???hehehehe

cweet pinky said...

berjalan kat tanah tinggi memg terbaek , tempatnya mesti cantek dan nyaman je , suatu hari nanti nak jejakkan kaki kat bukit tinggi gk la

shu said...

cantik+classic! one day nk jejak sna..

luvpinkja said...

seriously teringin sgt nak pegi Bukit Tinggi. jelous tengok org dah sampai sana.

btw, nice shoot dear :-DD

Simon Lee said...

Saya pernah pergi satu kali last year, tempat ni memang cantik dan suasananya memang romantic. Sesuai juga untuk honeymoon:)

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)