Sunday, 16 December 2012

TANDA-TANDA KETAGIH GANJA INTERNET

Assalamualaikum ..

Dah lama aku tak update blog kesayangan ni kan . huhu Adakah kamu merinduiku ? * kelip mata sebelah * :P takda something special pun hari ni , hanya ingin berkongsi mengenai satu penyakit atau ketagihan internet yang sama tarafnya dengan ketagih ganja/dadah.


Tanda-Tandanya :

  • Mas kahwin yang anda minta di hari pernikahan adalah sebuah komputer lengkap dengan modem . Tunai ..
  • Loceng di pagar rumah bertulis " Clik Here To Continue "
  • Pintu bilik air anda bertuliskan “This site contains Adult Material,please verify your age
  • Anda menanyakan apakah ada Email baru untuk anda kepada Posmen yang menghantarkan kad raya.
  • Anda menggunakan “Google” untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.
  • ” Unable to locate your server!,” jawab Anda apabila anda menerima paggilan dari seseorang yang tersalah sambungan ke telefon anda
  • Anda menamakan anak anda; Rita.gov agar kelak dia jadi Pegawai Kerajaan dan Zamri.edu agar kelak dia jadi Tenaga Pengajar
  • Anda sukar menggerakkan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam tanpa henti .
  • Ketika kereta Anda terlanggar kereta lain di simpang jalan, yang pertama Anda cari adalah butang “Ctrl+Z”
  • Anda membuat tatu pada badan anda yang berbunyi “This body best viewed with Internet Explorer 6.0 or higher.
  • Ketika hidup anda mengalami tekanan , anda sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan kekunci Ctrl-Alt-Del.
  • Dan anda memang sah ketagih dadah/ganja jenis “Internet” jika anda membaca entri ini sampai habis. Haha :D
 urm . NO !! haha 


38 orang pot-pet !:

Misz Fazie said...

alamak terkena lak. haha get a life ekk. sungguh tak sanggup! heee

Leeza dayasari [santai leeza] said...

thumb up ....

luqman zakaria said...

kihkihkih..nice entry..atuiii~

Ayie Abas said...

haha...parah klu mcm tu...:D

Cekodok Manis said...

hampir ketagih tahap dewa dah wa, kehkeh . Ini baru permulaan, haha xD

shasha yacob said...

saya baca sampai habis, adakah saya ketagih hahah

Dunia Wilma said...

Hahaha...Terkena Wilma ^_^

Fendy said...

terbaik la...memg dah ketagih ni....

cweet pinky said...

ceh ! terkono den :P

Cik Yaya said...

hahaha...ok..
nsib 1 pon xde kt yaya ^o^

shu said...

bab Ctrl-Alt-Del tu mybe btul..uhuhu..

Liyaa Mf said...

Erkkk! Baru nak cakap takde la ketagih mana. Tapi rupanya dah terbaca sampai abes. Hahaha! Em dlm byk2 tanda2 kat atas, 1 je kut yg bebetul terkana. Part jari dah susah nak bergerak sbb lama sgt ngadap komputer tu. Hm sampai lenguh2 tangan. Tapi wat keje pun kena ngadap komputer gak kannn? Heh. Alasan :P

Shiyda Aqma said...

@Misz Fazie hahaha :D

Shiyda Aqma said...

@luqman zakaria atoyaiii :P

Shiyda Aqma said...

@Ayie Abas haha , mmg parah :P

Shiyda Aqma said...

@Cekodok Manis tudiaaa ! baru permulaan ?? ngaahaha :D

Shiyda Aqma said...

@shasha yacob errr . mungkin ! =_=

Shiyda Aqma said...

@Dunia Wilma hihihi :P

Shiyda Aqma said...

@cweet pinky padan muko . haha :P

Shiyda Aqma said...

@Cik Yaya ecececeyy , yeke takde ? :P

Shiyda Aqma said...

@shu kannn ?? hahaha

Shiyda Aqma said...

@Liyaa Mf haha , alasan je suma tu ! :P tettt... hehe

HafRizah@Dátiles.Dulces said...

hahaha..klakarla...yg tanya posmen ada emel baru tak tu memang dh tahap gaban ketagih komputernye ek :) hihihi

Syaifuddin Alias said...

err.. -.- ciss

faiq said...

hehee...terkene la..

ANNA MARIANA said...

nice n3.. =)

Lyaa Suriany said...

haha
tahap kronik dah ni

boni kacak said...

satu lagi awak tertinggal. [asang signboard kat jamban yang bertulis --> sila tinggalkan 'jejak' anda di sini

hahaha

◕‿◕Syasya◕‿◕ said...

Bw n Tag http://lobakmerahjambu-syazwani.blogspot.com/2012/12/huda-syafiqah-s-1st-giveaway.html

Obat Mata Minus said...

ha...3x boleh juga tuk ngilangin stres

casablander said...

hahaha...tang ctrl+z tu slalu je..tang undefined server tue pun sama...kadang2 guna undefined variable..hahha~

hnahdy said...

kuang kuang kuang kuang kuang...

cweet pinky said...

hahaha , tah2 , dye dah kena dlu :P

reply dari entry CP :

huwargh !!! terima kaseh kerana memahami tapi bersyukur la , even kat peringkat u agak tak munasabah nak ade masalah nih tapi keadaan tak macam skolah , terikat ngan peraturan .. kat u nih , kalaw ase tak slese , g larik kat kolej atau umah sewa mbe , takde masalah , tapi kalaw sekolah , mane boleh larik2 ~

zuhdi sanusi said...

haha., undo (ctrl+z).. pernah jadi., ;P

deqjamucuxx said...

hahaha...nice !

Syaifuddin Alias said...

sy penagih internet awak..hehe..terpaksa bagtau :D

miz ruha said...

hahaha.... lawak dan terkena... nice entry shiyda... boleh hilang stress...

shedameor said...

sheda pon lama tak update. nak aktif balik ni. huhu

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)