Tuesday, 6 November 2012

TIPS/PETUA KUMPUL DUIT UNTUK MAJLIS KAHWIN


sumber : google


Assalammualaikum ..

Amboi , kemain tajuk . kekonon nk bagi petua , walhal diri sendiri pun belum  tentu cukup duit nak kahwin . haha well , ini adalah panduan macam mana nak kumpul duit bagi mereka yang ingin merancang untuk mendirikan rumah tangga , mungkin lagi 3 tahun , termasuk aku . eh ? hehe . haa sini aku nak share sikit tips untuk mengumpul duit ni , moga bermanfaat :


1. Simpan RM250.00 setiap bulan.

2. Ulang sehingga 36 bulan atau 3 tahun.

(RM250 x 36 bulan = RM9,000)
Jika Tidak Mencukupi :
Kongsi dengan bakal isteri/suami.Setiap orang simpan RM250.00 setiap bulan.
(RM250.00 x 2 orang x 36 bulan = RM18,000) 

Jika Masih Tidak Mencukupi :

Gandakan nilai simpanan anda berdua: RM 500.00 setiap bulan x 2 orang

(RM500.00 x 2 orang x 36 bulan = RM36,000)
Cara Bajet:

a) RM10,000 : Kenduri belah perempuan (Bajet Ekonomi)
b) RM20,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Ekonomi)
c) RM38,000 : Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Sederhana Tinggi)



#Usaha tangga kejayaan, di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. :)

* google


*dipetik dari page suami isteri bahagia*


LIKE Shidaizy Boutique untuk mendapatkan tudung & Shawls eksklusif dgn harga yg berbaloi ! Sesiapa yang ingin menjana pendapatan sbg Agen Dropship juga dialu-alukan . Tempat terhad ! Thanks :)

26 orang pot-pet !:

sha (chirp chirp) said...

nak kawen~~~

leakedknowledge said...

RM500 sbulan? perghh mcm susah jer nak buat =.='....bila dh kumpul byk2, nanti tergoda pulak nk beli lapptop bru, iphone bru...hehe :)

Phat said...

selamat dah hehe

shiyda said...

@sha (chirp chirp) nak kawen jugekkkk . hahaha

shiyda said...

@leakedknowledge haha tau takpe kan , duit kumpul tu bg kat mak , soh mak pegang . kan senang . hehe

shiyda said...

@Phat a'ah , untung la abg phat da selamat .. ^^

Dunia Wilma said...

Wilma buat loan ASB...
Coz kalau harap simpan dalam akaun bank jak, confirm Wilma ambil...Hehehe...

aiN NaJwa said...

Waaa..pandai nyer mmbudget kan..?? Bagus2..simpan duet dr secure drpd mmbuat loan..tol x..??..^^ hehe..

kura said...

errrr.. rm250 tu dah boleh fly dah tu. malas kawen la. hahaha

zulhilmi tempoyak said...

sbb tu xkawen lg ni.kuang3.. ;p

miz ruha said...

nak simpan duit juga~~

Budak Unifi said...

Ececeh..... nk kawen!!! bagos2!! <3

boni kacak said...

hmm... nak cuba la lepas ni...ehehehe

puteri kasih said...

tengah menyimpan juga ni :)

caliph shuriken said...

nk kawen laa, tp blom jumpa calon sesuai, hukk...

-meeSUPERGIRL- said...

18k pun dah by sgt tu .. petua yg bagus ..

-meeSUPERGIRL- said...

good luck :P

shu said...

tgh fikir nk wt cmni..

aswadz said...

kena menyimpan awal la jawab nyer.

shedameor said...

wahhh, gituuu. sheda lagi 8 tahun. InsyaAllah, sempat lagi kan. hehe :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

dah penah baca semalam kat facebook..huhu

Mat Jo said...

wuyoo, rm500 sebulan tu, memang nak besar-besaran nie,

pinky_liscious said...

sangat membantu.. :)

pinky_liscious said...

sangat membantu.. :)

Mohd Andak said...

simpan di dalam asb lebih baik, dpt 8% dividen tahunan

Mohd Andak said...

simpan di asb pling selamat, huhu

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)