Friday, 9 July 2010

TANDA-TANDA RUMAH KORANG BERHANTU ! *SERAM*

Rumah korang pernah masuk hantu tak ? 
kalau ada , pernah nampak tak hantu yang merendek2 kat rumah korang ? 
mesti scary giler kan mengalahkan tengok ghost muvie . 
or korang tak pernah tau yang rumah korang ni berhantu sampai boleh buat pameran rumah hantu kat funfair ? jeng jeng jeng ! haha

ni cikgu shiyda nak bagi ilmu sikit . ececeh . =p mesti korang nak tahu kan tanda-tanda rumah korang tu berhantu ! takde la . at least ley la siap2 nak pergi cari rumah baru ke ape ke . ha . mari-mari silakan membaca dengan fokusnya :

- rumah korang selalu berubah tempat , kejap kang atas kubur , kejap kang atas bukit lak , pastu bawah bukit , pastu lagi 5 minit kang , tepi air terjun , tepi longkang . sampai mengalahkan background filem lak kan .

*kubur*

-rumah korang ley transform , kejap kang jadi pondok buruk , kejap jadi banglo , kejap kang jadi town house , rumah urut ,  malam kang jadi stadium lak . mau nye tak pelik ?

-pastu rumah korang ni jadi rumah persinggahan entiti yang korang tak nampak kewujudan dia . tahu-tahu bangun tido je tetiba lak ada duit lama , keris lama , periuk sumbing , pinggan sumbing dan segala-galanye yang sumbing . ahahah

- yang ni paling scary ! susun atur perabot kat rumah korang tu selalu je berubah-ubah tempat , kejap kang style inggeris , kengkadang tu konsep moden , itali , jepun , semua ada . sampaikan korang takde peluang nak tunjuk bakat korang dalam penghiasan dalaman ni . hish ! scaryyy kan . 

* style inggeris*

-pastu tengah-tengah perut lapar nak pergi dapur ley lak la korang sesat entah mana dapur , punya la misteri ! padahal rumah takde la besar mana pun . ada la besar sikit dari pondok durian . hilang ingatan ape ? =_="

*group hantu*
 
- yang paling jelas sekali , tetiba korang ley nampak satu group hantu menetap kat rumah korang . ada yang pendek , gemuk , buncet , botak , slim , juling , pontianak , pocong . semua ada . ha !! tu dah nampak sangat rumah korang memang tak ley pakai da .baik pergi cari rumah lain sebelum korang kena rasuk . kang tak pasal-pasal sakit jiwa , dapat rumah free kat hospital bahagia . nak ?


p/s : macam tak seram lak gambar-gambar kat atas tu . haha~

27 orang pot-pet !:

hudhud said...

ok tk pernah lg cmni ! haha

Gurlinrainbow said...

hudhud : ahaha . tak penah gak cmni . =p

Ooήey™ said...

yeah pertama komen!!..hehe

eh i ade pngalaman tau, uma i ade penjaga yg xlepas balik ikut tuan..aritu bila masak air kn..die ttup api tu..bila kita tinggal air paip nk bg pnuh pn dia tlg ttup...yg plg scary time tgk tb pasti akn rasa org ulang alik kt blkg..

Gurlinrainbow said...

ooney : uik ? yeke . seram lak ase . baek lak 'benda' tu ye . stakat ni xde pgalaman cm tu lg . takott . huu ~

Ooήey™ said...

hahaa tu la baik tul bnda tu..hehe mntk2 jgn la rasa..blkng my skola dlu2..blkg tu kbur cina tau..haha ade la tetibe jmpa satu makhluk ciptaan allah tggu kt corridor dgn berpkaian putih..meremang bulu roma den aih!

Wan_hazel said...

hahahha...tak pernah lak jd camtu...bukan seram law camtu..aneh jadi nye..huhuhu...

cheximm said...

kiut je pic hantu last tu

ked :) said...

wow,,rumah aii selamat..HEHE :D

usha entri terbaru

hanaKir@ said...

loll..mcm 2 lak...pelik tapi benar

✿ emazwan ✿ said...

comel je group hantu tu . haha ;)

Cylia Chel said...

ish2..seram tu...boleh bertukar2 lak background rmh ye..

miwwa J said...

haha kelakar gile...tergelak miwa baca.

Snoop said...

nice.. but jadi kelakar but ada.. hehehe...

parkbhuthe said...

er tetibe seram lak hahhahah

Sir Marcello said...

gua nak umah gua yang ley tukaq decoration tue!! come on hantu...jom lepak umah aku~

DuniakuAbstrak said...

ada tak antu muka mcm shyida? nak ajak kapel...hahaha

shiyda said...

hahaha . lawak la korang neh . aha =p

xazryx said...

nk tgk umah hantu jom pegi seksyen 12 .hehe ,

nas said...

waa...seramnyer...
takot2...ehehehe..
pameran hantu ak xpena g..ehehehe

iza said...

Kalau tiba2 terdengar tandas flush sendiri, dgr org bagi salam...padahal kita keseorangan...takut tak?
Dulu takut jgk tp bila dah selalu, dah tak rasa apa dah....

sri juju said...

x prnah ad .. alhmdulilah ! hehe

aien comel said...

klu kita baru pindah rumah, nk tdo biar lampu terbukak 3 hari..huhu..

The Crow Empire said...

hehe klakar entri ni. hehe

Klau tak nak bg ruma masuk hantu, senang je. Letak sign kat pintu "Hantu not allowed and salesman too. Pembanci je boleh" hehe

From : The Ghost Empire.

Amy Syaquena said...

salam ziarah sambil follow2 me too

thomas said...

seramnya,saya takut.He!he!

Aqeel said...

HAHAHAH hantu tu ada bakat jadik eric leong xDD

Azirah Jaini said...

zira nak yang susun atur perabot berubah2. tak yah la susa2 nak angkut almari sana sini. muahaha :3

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)