Saturday, 24 July 2010

AWARD BACKLINK DARI JACOWLIVE !


Harap maaf ! Disebabkan shiyda tengah kekeringan idea nak buat entri baru minggu ni , ditambah pula dengan keadaan line yang ciput ! shiyda just post pasal award entri sahaja . diharap anda semua tidak mual, jemu mahupun muntah asyik baca entri award je . ahaha ngee ~ 

ok . award baclink ni pula shiyda dapat daripada blogger from indonesia , jacowlive . maksih ya sob ! appreciate it ! teman , mari mampir ke blog jacowlive  yukk !  ( pandai tak shiyda cakap indonesia ) ehek !=_=

ha , sebelum tu ada syarat kat award ni tau :-

- Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi .
- Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau ) .

5. Shiyda

Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

Posisi 5 : jumlah backlink = 5
Posisi 4 : jumlah backlink = 25
Posisi 3 : jumlah backlink = 125
Posisi 2 : jumlah backlink = 625
Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .

Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .

Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat .

tag 5 orang :

 eyqa

Heh ! penat tak baca ? wee ~ =_="

4 orang pot-pet !:

xangonila!! said...

kenape nk kene buang link num 1??bukan nnt ade 4 link ke??

shiyda said...

yup ! da mmg cm tu peraturannya . mmg ade 4 link , tp last skali , link no 5 letak link kamu taw . try baca entri skali lagi ye . xphm ley tanye , xpn g kat blog jacowlive . eheh =)

hanaKir@ said...

wah2..tahniah1

✿ pRiNcEsS QiSh (◕‿◕✿) said...

tq shiyda...hehehe

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)