Tuesday, 29 June 2010

FAKTA PEREMPUAN PULA DI'SKODENG' !

 ok . mana adil kan kita bongkar info lelaki je . lelaki pun nak juga tahu pasal kita girl ni .baru fair ye . ( nak gak diorang ) entry ni request from affan actually . hey affan , chekidaud ! =p so , kepada lelaki(terutamanya) , perempuan , ah ! tak kisah la sape pun , selamat membaca dengan tekun dan berhemah ye ! eheh =_=






1. Perempuan suka bercakap. Walaupun mereka tak ada apa-apa perkara untuk dikatakan, mereka tetap akan bercakap walaupun hanya untuk membicarakan tentang perkara yang sama berulangkali. Kadang-kadang orang yang mendengar pun dah boleh hafal jalan ceritanya .



2. Perempuan tak ada apa-apa untuk dipakai bila diajak untuk keluar. Janganlah tanya tentang baju yang bertimbun dalam cupboard 5 pintu dia tu. Mesti dia akan cakap, ‘Tak ada bajulah nak pakai’. Oh shut up. You just don’t understand ! =p


3. Perempuan akan rasa excited, heaven dan ‘terkawal’ bila berada di shopping complex. Nampak mall and sale macam nampak Brad Pitt ataupun nak muda sikit , Justin Beiber ! hahah wee~



4. Kalau seorang lelaki akan pergi untuk 7 hari lawatan ke sesuatu tempat, dia akan pack untuk 5 hari punya outfits dan akan pakai baju yang sama 2 kali. Tapi kalau seorang perempuan akan pergi untuk 7 hari lawatan ke tempat yang sama, dia akan pack 21 outfits sebab dia tak tahu apa yang dia nak pakai untuk setiap hari kat sana nanti.



5. Perkara yang paling memalukan bagi seorang perempuan adalah apabila mengetahui ada seseorang memakai pakaian yang sama atau hampir sama dengan mereka. Tapi pernah tak anda dengar seorang lelaki berkata, “Ohmaigoat! There’s another man wearing the same black tuxedo, get me outta here!” LOL . =_=


6. Perempuan suka berjalan dalam kumpulan walaupun hanya untuk ke tandas. Inilah salah satu cara mereka mencari peluang untuk bergosip!


7. Perempuan tak suka jawapan jujur bila dia tanya, “How do I look?



8. Perempuan suka bertanya tentang perkara yang tidak mempunyai jawapan yang tepat. Itu salah satu usaha untuk membuatkan anda rasa serba salah walaupun anda tak bersalah. Terutamanya jika anda lelaki !


p/s : no 6 , teringat time skola dulu , sorang g tandas , berduyun-duyun nak ikut pergi rombongan ke tandas sekali , sampai kelas pun kosong . pastu cikgu pn syok sendiri mengajar sorang-sorang ! aha =p


kredit : nogold

27 orang pot-pet !:

farysa said...

semua betol!
kecuali no1 sebab i sgt pemalu
hahaha
tp betul la
hihi

fiq said...

hee... suka no. 8.

affan said...

shiyda aqma,thanks for the info.
i'm really appreciate it. :)
yg no 6 tu mmg selalu nampak.
especially kat skola dulu. hehe.
btw,why ladies suka dengan
justin bieber? dah macam satu
fenomena je skarang ni. :)
pegi memane mesti dengar lagu
dia kat phone masing2.

~~@lyci@~~ said...

haha.. i ske yg no. 3 tu..
salam kenal.. singgah sini jap ;)

Cylia Chel said...

mcm nak gelak pulak bila baca entry ni...mmg xsuka bila ada org lain..pkai bju yg sama..psl yg prgi ke tndas tu 100% betol..suka sgt prgi tandas dlm kumpulan...perempuan mmg suka brcakap..

dylli said...

haaa..
fakta yang menarik!
rasa macam terkena batang hidung satu-satu. :D

Gurlinrainbow said...

farysa : hahah . i pn pemalu gak . ngee =_=

fiq : uhu . mmg no 8 tuh slalu jadi kt laki kan . terima je la ye . =p

Gurlinrainbow said...

affan : wlcme ! ye , btol2 , kt skola la slalunye . =p
nape ladies ske justin bieber ? sebab die cumey giler kot . suke sgt ! tapi pelik y lelaki xsuke justin ? ape salah die kat korang ? aha =p

alycia : ahah . same la ! suke no 3 ! =_=

Gurlinrainbow said...

cylia : tuh la pasal , xsuke pakai bju same ngn org lain , nt nmpk cm boria ! =p


dylii: aha . i pn terkena btg idong sdiri gak . uhuh

Zulfahmi Abidin said...

hahaha.pompuan mmg pelik kn??hihihi

Gurlinrainbow said...

zul : pelik ke ? unik la . aha

RaMa2UnGU said...

hohohoh....

im not most of it la..hehehehe

RaMa2UnGU said...

hohohoh....

im not most of it la..hehehehe

farah@pa'in said...

pa'in rase betol tuk 1 2 3 4 5 7 jerk ehehe. nice entry!!

cawan merah said...

wah! ada kelas punye entri~ i loike..

macam pelik je kalau lelaki sama tuxedo pastu nak keluar.. haha.. klakar~

Gurlinrainbow said...

rama-rama : yeke . ehehe .

pain: aha . 6 ngn 8 xbtol ke . hihi

cawan merah : aha . mmg klakar , xpnah lg jmpe laki cm tuh =p

ejum said...

paling stuju pasal baju tu.ish2...

Gurlinrainbow said...

ejum : uhuh . namenya pn da pmpuan =p

mrzoab said...

nomot 5 tak betoi...
laki pun segan klu ada orang lain pakai baju sama...

eQuRlz said...

hakhak..yg no 6 tu mmg btol..klu time cikgu xmsuk klas lg la..bleh je plak nk mlepak kt tandas ramai2..

SheY PuLL said...

gud info...Tq2...:)
memng dah pompun..mmg mcm nie..

Gurlinrainbow said...

mrzoab : ouh yeke . ngee ~
equrlz : hahah . mmg klaka kan . =p
shey pull : aha . yes2 .

Zulfahmi Abidin said...

eee..tak nak mengaku pelik tuh.pelik tol orang...hahahah.tak per la skurang2nyer tak mcm mostly guy yg hypocrite tu kan../

affan said...

x taw lah asal ramai laki tak suka dia.
macam over pon ade . haha. :)

Gurlinrainbow said...

zulfahmi : aha . sape yg xnk mgaku ? lalala ~ ngee =p

affan : aha . justin bibir over eh . aha =_=

♥cutebabygirl♥ said...

i sgt sokong no 2!!!! :)

nurulonew said...

suke yg num 5 ! ^^
sy nk shout kat shoutbox,tp x leh,hehe..follow me back ^.-

Post a Comment

thanks for the comment . Appreciate it :)